Ankerpunt valbeveiliging

Op het moment dat er op hoogte wordt gewerkt bij u op locatie, is een veilige werkplek van cruciaal belang. Het investeren in valbeveiliging is dan zeker geen overbodige luxe. Hiervoor bent u bij Gevaco uiteraard aan het juiste adres.

 • Binnen 5 werkdagen levering
 • 98% op voorraad in NL
 • Altijd op tijd door eigen transport
Gratis advies op maat
 • Conform NEN EN 795, klasse E en ISO 14567
 • CE-gecertificeerd volgens de PBM-richtlijn
 • Thermisch verzinkt conform EN ISO 1461

Ankerpunt valbeveiliging aanschaffen

Bent u op dit moment sterk aan het overwegen om dit type valbeveiliging in huis te halen? Aarzel dan niet langer en neem contact op met een van de specialisten van Gevaco. We vertellen u maar al te graag alles over de opties die er zijn en wat we voor uw bedrijf het beste kunnen betekenen.

gevaco dakbeveiliging keuring inspectie 2

Waarom ankerpunt valbeveiliging?

Op het moment dat er op hoogte moet worden gewerkt, is de kans op valgevaar aanwezig. En kunnen de werkzaamheden niet worden verplaatst naar een veilige locatie? Of wordt dit wel gedaan, maar is het gevaar op vallen niet voor de volle 100% weg? In beide gevallen moeten er de nodige stappen worden ondernomen om alsnog deze veiligheid te kunnen waarborgen. Denk daarbij aan het investeren in valbeveiliging van de hoogste kwaliteit. U profiteert automatisch van de volgende voordelen:

 • Duurzaam product
 • Eenvoudig product
 • Geschikt voor ieder niveau om mee te werken
kabelsysteem

Meer weten over ankerpunt valbeveiligingen?

Gevaco BV is onderdeel van de Kee Safety Group. De Kee Safety Group produceert, levert en installeert veiligheidssystemen voor werken op hoogte. Vanuit vestigingen verdeeld over de wereld.

Alexander 1
Alexander Michiels Valbeveiliging specialist

Soorten ankers als valbeveiliging

Wist u dat er vijf types ankerpunten zijn? U heeft namelijk de keuze uit: A, B, C, D en E.

Type A: Eén of meerdere vaste ankerpunten. Deze hebben een constructie anker nodig. Op deze manier kunnen ze bijvoorbeeld aan een muur worden bevestigd.

Type B: Een of meer vaste ankerpunten. Voor type B is het juist niet nodig om ze te bevestigen aan een structurele anker.

Type C: Dit zijn erg flexibele ankerlijnen of vaste lijnsystemen. De lijnen worden vastgemaakt aan eind ankers. Vervolgens kan hier een valharnas aan vast worden gemaakt.

Type D: De railsystemen worden aan eindankers vastgemaakt.

Type E: Het laatste type is een doodgewichtanker. De vrijstaande ankerpunten worden op een dak vastgemaakt. En aan deze ankerpunten worden vervolgens gewichten vastgemaakt.

De EN795 norm, die betrekking heeft op de vereisten en testen van ankerpunten voor valbeveiliging, is geüpdatet naar de EN795:2012 versie. De belangrijkste wijzigingen zijn onder andere de specifieke vereisten voor ankerpunten voor individuele gebruikers, de verplichte testen voor positionerings werkzaamheden en de uitsluiting van type A, C en D ankerpunten als Persoonlijk Beschermingsmiddel. Daarnaast is er een apart document, de CEN/TS 16415:2013, voor ankerpunten die door meerdere gebruikers worden gebruikt.

gevaco dakbeveiliging keuring inspectie 3

Verschillende daken en ankerpunt valbeveiliging

U wilt er graag zeker van zijn voor wat voor soort daken de ankerpunt valbeveiliging het meest geschikt is. Idealiter werkt het team op een plat dak met hekwerken langs een dakrand. Is er sprake van een schuin hellend dak? Dan kunnen individuele ankerpunten en een hekwerk worden gebruikt. Denk daarbij aan permanente punten of het gebruik van leeflijnen of mobiele ankerpunten.

gevaco valbeveiliging home banner

Wat zeggen anderen over Gevaco?

Helaas konden de installaties in onze fabriek niet veilig worden onderhouden vanwege alle gevaren. Er was bijvoorbeeld niet alleen gevaar voor vallen van de dakrand, maar ook door alle dakramen die op het dak zitten. Dankzij de installatie van Kee Guard & Kee Dome kunnen we nu overal veilig werken

Vrumona -

We liepen tegen het probleem aan dat er geen looproute op onze daken waren, waardoor wij hier niet veilig konden werken. Gevaco heeft toen een Kee Walk systeem geïnstalleerd, waardoor wij nu weer veilig over de daken kunnen lopen. Hierdoor kunnen wij onze zonnepanelen goed onderhouden! Omdat de levering op maat werd gemaakt voordat alles op het dak kwam, was de installatie snel en eenvoudig. Top service!

Patina -
review bg

Monteren van ankerpunt valbeveiliging

U bent op dit moment vast en zeker erg benieuwd hoe u de valbeveiliging moet monteren. Het is belangrijk om te weten dat het altijd het beste is om boven het hoofd te bevestigen. Want bevestigt u het aan de grond, dan is de valafstand altijd groter.

gevaco dakbeveiliging 0014 Kee Line

Wetten en regels rondom ankerpunt valbeveiliging

Bent u benieuwd wanneer de valbeveiliging verplicht is? U dient hierin te investeren als er wordt gewerkt op een hoogte vanaf 2,5 meter. Maar ook op hoogtes lager dan 2,5 meter, waar gevaarlijke situaties zich voor kunnen doen, is het aan te raden om de valbeveiliging in huis te halen.

gevaco valbeveiliging werkwijze

De valbeveiliging van Gevaco

Het is niet zo gek dat de valbeveiliging van Gevaco steeds vaker wordt gebruikt in situaties waarin dit een echte vereiste is. U profiteert namelijk direct van een aantal voordelen. Drie voordelen waar u meteen van profiteert, zijn:

 • Er kan veilig op hoogte worden gewerkt
 • Er kan met erg veel bewegingsvrijheid worden gewerkt
 • De beveiliging is binnen no-time gereed
borgpunt fp2c oog

Ankerpunt valbeveiliging aanschaffen

U heeft nu net even een wat beter beeld gekregen van valbeveiliging en waarom dit een echte vereiste is voor bij u op de werkplaats. Komt u hier toch graag nog even wat meer over te weten? Dan is het nu de hoogste tijd om een keer contact op te nemen. We staan u zowel per e-mail als telefonisch maar al te graag te woord.

Veelgestelde vragen over valbeveiliging

 • Wat kost persoonlijke valbeveiliging?

  Bij de aanschaf is de investering in persoonlijke valbeveiliging in de meeste gevallen een stuk lager dan collectieve valbeveiliging. In enkele gevallen kan de prijs zelfs 3 tot 4 keer lager liggen dan collectieve valbeveiliging. Op de lange termijn kan het wel voorkomen dat persoonlijke valbeveiliging een grotere investering blijkt te zijn. Dit komt doordat persoonlijke valbeveiliging sneller vervangen moet worden en omdat het jaarlijks geïnspecteerd moet worden.

 • Wat kost collectieve valbeveiliging?

  Bij de aanschaf is de investering in collectieve valbeveiliging in de meeste gevallen een stuk hoger dan persoonlijke valbeveiliging. Als je op de lange termijn kijkt dan kan het zijn dat de totale investering incl. onderhoud voor collectieve valbeveiliging lager ligt dan persoonlijke valbeveiliging. Dit heeft te maken met de jaarlijkse inspectie op persoonlijke valbeveiliging en de slijtage / verjaring van persoonlijke valbeveiliging.

 • Aan welke normeringen moet ik als bedrijf aan voldoen?

  Je dient je als onderneming aan alle Europese normeringen te voldoen. Deze zijn geregistreerd als NEN normeringen (www.nen.nl). Om te weten waar uw bedrijf aan voldoet en waar nog niet kunt u een RI&E (Risico – inventarisatie en evaluatie) op laten maken. Deze RI&E is verplicht en uit dit onderzoek komen alle risico’s naar voren.

 • Voldoe ik als ik alleen gebruik maak van persoonlijke valbeveiliging?

  Als we kijken naar “Arbobesluit artikel 3.16. voorkomen van valgevaar” dan staat hier duidelijk in omschreven dat u altijd eerst moet zoeken naar collectieve bescherming. Als collectieve bescherming niet of slechts ten dele kan worden aangebracht of indien het aanbrengen of wegnemen daarvan grotere gevaren meebrengt dan mag er gekeken worden naar andere oplossingen waaronder ook persoonlijke valbeveiliging.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Gevaco BV is onderdeel van de Kee Safety Group. De Kee Safety Group produceert, levert en installeert veiligheidssystemen voor werken op hoogte. Vanuit vestigingen verdeeld over de wereld.

Alexander 1
Alexander Michiels Valbeveiliging specialist
gevaco klant heineken
gevaco klant mars
gevaco klant Enercon
gevaco klant campina
gevaco klant vrumona
gevaco klant Stam De Koning Bouw