Dakbeveiliging

Op het moment dat er wordt gewerkt op het dak, kan er al snel een gevaarlijke situatie ontstaan. Om de veiligheid van het team dat werkt op het dak te kunnen blijven waarborgen, is het investeren in de beste beveiliging zeker geen verkeerd idee. Gevaco biedt meerdere oplossingen waardoor u meteen deze veilige werkomgeving kunt waarborgen.

 • Optimale veiligheid.
 • Altijd 100% gemoedsrust.
 • Een perfect gebruiksgemak.
Dakbeveiliging nodig?
 • Conform NEN EN 795, klasse E en ISO 14567
 • CE-gecertificeerd volgens de PBM-richtlijn
 • Thermisch verzinkt conform EN ISO 1461

Dakbeveiliging nodig?

Komt u op dit moment al graag meer te weten over alle oplossingen die Gevaco u kan bieden? Neem dan snel een keer contact op door te bellen of door een e-mail te sturen. Wij staan rechtstreeks voor u klaar om de beste oplossingen te bieden op het gebied van dakbeveiliging.

Waarom dakbeveiliging?

Op het moment dat er moet worden gewerkt op het dak, dan is de juiste soort beveiliging van cruciaal belang. U voorkomt daardoor gevaarlijke situaties en het personeel gaat ook nog eens met een fijn gevoel aan het werk. Het is dus een goed idee om het complete aanbod aan beveiliging een keer met elkaar te vergelijken, zodat u meteen een goed beeld krijgt van de opties die er allemaal zijn.

gevaco dakbeveiliging keuring inspectie 2

Soorten dakbeveiliging

En gaat u uzelf wat verder verdiepen in het aanbod op het gebied van beveiliging voor op het dak? Dan komt u er maar al te snel achter dat het aanbod enorm divers is. Hier helpen we u natuurlijk maar al te graag verder mee. Daarom maken we het u wat inzichtelijker. We hebben alle soorten beveiliging alvast voor u op een rijtje gezet:

 • Ankerpunten
 • Kabelsystemen
 • Mobiele systemen
 • Railsystemen
 • Rope Access
 • Bordessen
 • Dakhekken

U leest het dus goed. Voor ieder denkbaar dak en voor iedere denkbare situatie heeft u de keuze uit een gepaste soort beveiliging. Wel zo prettig om te weten natuurlijk.

gevaco dakbeveiliging 0011 Main image Werkplatforms

Meer weten over dakbeveiliging?

Gevaco BV is onderdeel van de Kee Safety Group. De Kee Safety Group produceert, levert en installeert veiligheidssystemen voor werken op hoogte. Vanuit vestigingen verdeeld over de wereld.

Alexander 1
Alexander Michiels Valbeveiliging specialist

Valbeveiliging plat dak

Valbeveiliging voor een plat dak wordt vaak gekozen bij Gevaco. Er zijn dan namelijk verschillende soorten beveiliging waar u uit kunt kiezen. Daarbij kunt u denken aan ankerpunten of dakhekken. Met valbeveiliging op een plat dak profiteren werknemers van de volgende gemakken:

 • Erg veel bewegingsvrijheid tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden.
 • De valbeveiliging is enorm handig in gebruik.
gevaco dakbeveiliging keuring inspectie 3

Valbeveiliging schuin dak

En gaat het om valbeveiliging voor een schuin dak? Dan kunt u denken aan permanente oplossingen en verschillende soorten oplossingen middels PBM’s. Ook dan profiteert u van een aantal aantrekkelijke voordelen:

 • De beveiliging kan erg snel weer terug worden verdiend.
 • In een mum van tijd is het personeel gewend om hiermee te werken.

Hiernaast kunnen er ook collectieve maatregelen getroffen worden voor schuine daken. Zo bieden wij een loopbrug aan, genaamd Kee Walk, die met zijn anti-slip systeem ervoor zorgt dat er een veilig looppad op een schuin dak wordt gecreëerd.

gevaco valbeveiliging home banner

Wat zeggen anderen over Gevaco?

Helaas konden de installaties in onze fabriek niet veilig worden onderhouden vanwege alle gevaren. Er was bijvoorbeeld niet alleen gevaar voor vallen van de dakrand, maar ook door alle dakramen die op het dak zitten. Dankzij de installatie van Kee Guard & Kee Dome kunnen we nu overal veilig werken

Vrumona -

We liepen tegen het probleem aan dat er geen looproute op onze daken waren, waardoor wij hier niet veilig konden werken. Gevaco heeft toen een Kee Walk systeem geïnstalleerd, waardoor wij nu weer veilig over de daken kunnen lopen. Hierdoor kunnen wij onze zonnepanelen goed onderhouden! Omdat de levering op maat werd gemaakt voordat alles op het dak kwam, was de installatie snel en eenvoudig. Top service!

Patina -
review bg

Persoonlijke dakbeveiliging

Als er geen middelen aanwezig zijn om de veiligheid te vergroten op de werkplaats, dan kan de persoonlijke beveiliging worden gebruikt. Door middel van een veiligheidsgordel en de vanglijn is een dakwerker verbonden met een ankerpunt op het dak. Dit maakt het vele malen prettiger voor de werknemer om te werken onder deze omstandigheden. Met een lijnsysteem en PBM moet er wel rekening gehouden worden met een reddingsplan wat vaak weer extra moeite kost.

gevaco dakbeveiliging 0014 Kee Line

Collectieve dakbeveiliging

Daarnaast heeft u ook de keuze uit een collectieve beveiliging. Dit houdt simpelweg in, dat het risico met een enkele oplossing weg wordt genomen voor alle dakwerkers die op dat moment aanwezig zijn op het dak. U kunt daarbij denken aan borstwering. Of er kan een tijdelijk of permanent hekwerk worden geplaatst op de locatie.

gevaco valbeveiliging 0002 Gevaco ontzorgt op hoogte 1

Verplichtingen dakbeveiliging

Moet er worden gewerkt op een dak met een valhoogte van 2,5 meter of meer? In dat geval is het een vereiste dat er doelmatige beveiliging aanwezig is. En doet u dit niet, dan zorgt dit voor een onveilige situatie. Dat wilt u het liefste voorkomen. Gevaco kan u hier meteen in ontzorgen en neemt deze zorgen rondom de wetgeving meteen uit handen.

gevaco dakbeveiliging 0025 FP2C

De beste dakbeveiliging met Gevaco!

Het is niet zo gek dat het aanbod aan beveiliging van Gevaco meer en meer gekozen wordt. Want naast dat de beveiliging aantrekkelijk is in prijs, profiteert u van nog veel meer voordelen. U kunt daarbij denken aan.

 • U vergroot vanaf het eerste moment de veiligheid op de werkplaats
 • Uw dakwerkers gaan met een beter gevoel het dak op
 • U investeert in een aankoop die zich snel terug kan verdienen
gevaco dakbeveiliging keuring inspectie 3

Gevaco’s beveiliging aanschaffen

Is het de hoogste tijd om de beveiliging tijdens een project op het dak te vergroten? Dan is het nu de hoogste tijd om het aanbod van Gevaco online met elkaar te vergelijken. Of kies ervoor om meteen een keer contact op te nemen. Door dit per telefoon of e-mail te doen, staat er meteen een specialist voor u klaar voor een passend advies. En dat scheelt u dus weer behoorlijk wat uitzoekwerk.

gevaco dakbeveiliging keuring inspectie 2

Veelgestelde vragen over valbeveiliging

 • Wat kost persoonlijke valbeveiliging?

  Bij de aanschaf is de investering in persoonlijke valbeveiliging in de meeste gevallen een stuk lager dan collectieve valbeveiliging. In enkele gevallen kan de prijs zelfs 3 tot 4 keer lager liggen dan collectieve valbeveiliging. Op de lange termijn kan het wel voorkomen dat persoonlijke valbeveiliging een grotere investering blijkt te zijn. Dit komt doordat persoonlijke valbeveiliging sneller vervangen moet worden en omdat het jaarlijks geïnspecteerd moet worden.

 • Wat kost collectieve valbeveiliging?

  Bij de aanschaf is de investering in collectieve valbeveiliging in de meeste gevallen een stuk hoger dan persoonlijke valbeveiliging. Als je op de lange termijn kijkt dan kan het zijn dat de totale investering incl. onderhoud voor collectieve valbeveiliging lager ligt dan persoonlijke valbeveiliging. Dit heeft te maken met de jaarlijkse inspectie op persoonlijke valbeveiliging en de slijtage / verjaring van persoonlijke valbeveiliging.

 • Aan welke normeringen moet ik als bedrijf aan voldoen?

  Je dient je als onderneming aan alle Europese normeringen te voldoen. Deze zijn geregistreerd als NEN normeringen (www.nen.nl). Om te weten waar uw bedrijf aan voldoet en waar nog niet kunt u een RI&E (Risico – inventarisatie en evaluatie) op laten maken. Deze RI&E is verplicht en uit dit onderzoek komen alle risico’s naar voren.

 • Voldoe ik als ik alleen gebruik maak van persoonlijke valbeveiliging?

  Als we kijken naar “Arbobesluit artikel 3.16. voorkomen van valgevaar” dan staat hier duidelijk in omschreven dat u altijd eerst moet zoeken naar collectieve bescherming. Als collectieve bescherming niet of slechts ten dele kan worden aangebracht of indien het aanbrengen of wegnemen daarvan grotere gevaren meebrengt dan mag er gekeken worden naar andere oplossingen waaronder ook persoonlijke valbeveiliging.

De veiligste dakbeveiliging vind je hier!

Gevaco BV is onderdeel van de Kee Safety Group. De Kee Safety Group produceert, levert en installeert veiligheidssystemen voor werken op hoogte. Vanuit vestigingen verdeeld over de wereld.

Alexander 1
Alexander Michiels Valbeveiliging specialist
gevaco klant heineken
gevaco klant mars
gevaco klant Enercon
gevaco klant campina
gevaco klant vrumona
gevaco klant Stam De Koning Bouw