Dakrandbeveiliging

Dakrandbeveiliging is een collectieve beschermingsmaatregel om blootstelling aan valgevaar te voorkomen. Zo is er een beveiligde toegang mogelijk tot een hoger gelegen werkplek, ook voor personen die niet opgeleid zijn om te werken op hoogte.

 • Passende randbeveiliging voor elke situatie
 • Permanent of tijdelijk
 • Snel en eenvoudig te monteren
Offerte aanvragen
 • Conform NEN EN 795, klasse E en ISO 14567
 • CE-gecertificeerd volgens de PBM-richtlijn
 • Thermisch verzinkt conform EN ISO 1461

Wat is dakrandbeveiliging?

Dakrandbeveiliging verzekert u de nodige veiligheid als u op een plat of schuin dak aan het werk bent. Met randbeveiliging dak voorkomt dat u kunt vallen tijdens de werken. Het systeem bestaat uit slechts enkele onderdelen, waardoor u het snel en eenvoudig in elkaar kunt zetten. U koopt het systeem in een complete set of in losse onderdelen.

gevaco dakbeveiliging Main image diensten page

Soorten dakrandbeveiliging

Randbeveiliging dak komt in verschillende soorten en materialen. Zo maken wij hekwerken van staal en aluminium. Gegalvaniseerd, geanodiseerd of gepoedercoat: de keuze is onbeperkt. Deze systemen kunnen zowel permanent als tijdelijk geplaatst worden. Deze systemen worden meestal gemonteerd zonder gereedschap. U kunt ook permanente dakrandbeveiliging kopen, waarbij we bijvoorbeeld hekwerk verankeren op het dak.

gevaco valbeveiliging home banner

Meer weten over dakrandbeveiliging?

Gevaco BV is onderdeel van de Kee Safety Group. De Kee Safety Group produceert, levert en installeert veiligheidssystemen voor werken op hoogte. Vanuit vestigingen verdeeld over de wereld.

Alexander 1
Alexander Michiels Valbeveiliging specialist

Dakrandbeveiliging voor plat dak

Randbeveiliging voor een plat dak moet vast of zelfdragend zijn en conform aan de norm EN ISO 14122-3:2016 of EN ISO 13374. Een plat dak leent zich uitstekend om een hekwerk te monteren langs de dakrand van het gebouw. De montage van het hekwerk verloopt hier een stuk gemakkelijker dan op een schuin dak, waar er meer valgevaar is. Platte daken bieden voldoende mogelijkheden en ruimte om vaste ankerpunten te installeren, maar u kunt eveneens gebruikmaken van vrij opgelegde randbeveiliging die de dakbedekking niet penetreert.

gevaco dakbeveiliging 0014 Kee Line

Dakrandbeveiliging voor schuin dak

De randbeveiliging voor schuine daken moet voldoen aan de veiligheidseisen volgens de norm EN 13374 +A1 2019 klasse C. Wij bieden dakrandbeveiliging voor schuine daken aan van de hoogste kwaliteit en veiligheid. Zo hebben wij een assortiment van Kee Guard waarmee u verzekerd bent van veiligheid op schuine daken.

werkplatforms

Hoe randbeveiliging van uw dak er in de praktijk uitziet

Randbeveiliging zorgt voor een veilige afbakening van het dak, zodat iedereen veilig kan werken op het dak. De hekwerken zijn verkrijgbaar in aluminium of staal, dat u in de kleuren van uw bedrijf kunt laten poedercoaten. Voor een mooiere esthetiek zijn de meeste van onze randbeveiligingen verkrijgbaar met gebogen staanders.

gevaco dakbeveiliging Main image diensten page

Tips voor een veilige randbeveiliging voor uw dak

Bij het kiezen van randbeveiliging voor uw dak houdt u best rekening met de til norm en de certificeringen van het systeem.

Door te kiezen voor de randbeveiliging van Gevaco bent u verzekerd van hekwerken uit gegalvaniseerd staal en hoogwaardig aluminium. Daardoor zijn al onze hekwerken weerbestendig en hoeft u zich geen zorgen te maken dat ze beginnen te roesten.

Uw randbeveiliging moet regelmatig onderhouden worden om optimaal te blijven functioneren. Dit onderhoud laat u best uitvoeren door erkende specialisten. Bij Gevaco zijn er vele experts beschikbaar die u hierbij kunnen helpen.

gevaco dakbeveiliging 0004 Safety Box

Wat zeggen anderen over Gevaco?

Helaas konden de installaties in onze fabriek niet veilig worden onderhouden vanwege alle gevaren. Er was bijvoorbeeld niet alleen gevaar voor vallen van de dakrand, maar ook door alle dakramen die op het dak zitten. Dankzij de installatie van Kee Guard & Kee Dome kunnen we nu overal veilig werken

Vrumona -

We liepen tegen het probleem aan dat er geen looproute op onze daken waren, waardoor wij hier niet veilig konden werken. Gevaco heeft toen een Kee Walk systeem geïnstalleerd, waardoor wij nu weer veilig over de daken kunnen lopen. Hierdoor kunnen wij onze zonnepanelen goed onderhouden! Omdat de levering op maat werd gemaakt voordat alles op het dak kwam, was de installatie snel en eenvoudig. Top service!

Patina -
review bg

Meer weten over dakrandbeveiliging?

Gevaco BV is onderdeel van de Kee Safety Group. De Kee Safety Group produceert, levert en installeert veiligheidssystemen voor werken op hoogte. Vanuit vestigingen verdeeld over de wereld.

Alexander 1
Alexander Michiels Valbeveiliging specialist

Voordelen van randbeveiliging voor uw dak

Het plaatsen van randbeveiliging heeft vele voordelen. Door een permanent hekwerk te plaatsen, wordt het dak een relatief veilige omgeving om in te werken voor iedereen die op het dak moet werken. Dit gebeurt vaker dan u in eerste instantie misschien denkt. Denk maar aan de installatie van airconditioning, zonnepanelen en afzuigsystemen. Daarnaast hebben deze systemen ook onderhoud nodig, waarvoor de onderhoudstechnicus ook op het dak moet zijn.

De dakrand beveiligingssystemen van Gevaco kunnen gemonteerd worden zonder verankering in uw dak. Het hekwerk kan op die manier eenvoudig worden gedemonteerd. Bovendien voorkomt u op deze manier lekkages van het dak.

gevaco dakbeveiliging keuring inspectie 2

Randbeveiliging voor uw dak nodig? Gevaco

Wilt u dakrandbeveiliging kopen? Bij Gevaco vindt u een ruim aanbod aan randbeveiliging voor uw dak. Wij bieden zowel permanente als tijdelijke oplossingen aan. U heeft zoal de keuze tussen neerklapbare randbeveiliging, vrijstaande randbeveiliging met contragewicht, vrij opgelegd modulair hekwerk in staal of aluminium en hekwerk voor metalen daken. Al onze producten zijn conform Windbelasting testen en de Europese wetgeving.

Benieuwd welke randbeveiliging het meest geschikt is voor uw dak? Vraag vandaag nog uw offerte op maat aan.

gevaco dakbeveiliging 0028 board walk

Offerte aanvragen

Gevaco BV is onderdeel van de Kee Safety Group. De Kee Safety Group produceert, levert en installeert veiligheidssystemen voor werken op hoogte. Vanuit vestigingen verdeeld over de wereld.

Alexander 1
Alexander Michiels Valbeveiliging specialist

Veelgestelde vragen over valbeveiliging

 • Wat kost persoonlijke valbeveiliging?

  Bij de aanschaf is de investering in persoonlijke valbeveiliging in de meeste gevallen een stuk lager dan collectieve valbeveiliging. In enkele gevallen kan de prijs zelfs 3 tot 4 keer lager liggen dan collectieve valbeveiliging. Op de lange termijn kan het wel voorkomen dat persoonlijke valbeveiliging een grotere investering blijkt te zijn. Dit komt doordat persoonlijke valbeveiliging sneller vervangen moet worden en omdat het jaarlijks geïnspecteerd moet worden.

 • Wat kost collectieve valbeveiliging?

  Bij de aanschaf is de investering in collectieve valbeveiliging in de meeste gevallen een stuk hoger dan persoonlijke valbeveiliging. Als je op de lange termijn kijkt dan kan het zijn dat de totale investering incl. onderhoud voor collectieve valbeveiliging lager ligt dan persoonlijke valbeveiliging. Dit heeft te maken met de jaarlijkse inspectie op persoonlijke valbeveiliging en de slijtage / verjaring van persoonlijke valbeveiliging.

 • Aan welke normeringen moet ik als bedrijf aan voldoen?

  Je dient je als onderneming aan alle Europese normeringen te voldoen. Deze zijn geregistreerd als NEN normeringen (www.nen.nl). Om te weten waar uw bedrijf aan voldoet en waar nog niet kunt u een RI&E (Risico – inventarisatie en evaluatie) op laten maken. Deze RI&E is verplicht en uit dit onderzoek komen alle risico’s naar voren.

 • Voldoe ik als ik alleen gebruik maak van persoonlijke valbeveiliging?

  Als we kijken naar “Arbobesluit artikel 3.16. voorkomen van valgevaar” dan staat hier duidelijk in omschreven dat u altijd eerst moet zoeken naar collectieve bescherming. Als collectieve bescherming niet of slechts ten dele kan worden aangebracht of indien het aanbrengen of wegnemen daarvan grotere gevaren meebrengt dan mag er gekeken worden naar andere oplossingen waaronder ook persoonlijke valbeveiliging.

gevaco klant heineken
gevaco klant mars
gevaco klant Enercon
gevaco klant campina
gevaco klant vrumona
gevaco klant Stam De Koning Bouw