Kantelhek

Een kantelhek, een veelvoorkomend veiligheidsinstrument in magazijnen, zorgt ervoor dat goederen veilig kunnen worden verplaatst tussen verschillende niveaus zonder het risico van valongevallen. Bent u op zoek naar een kantelhek van hoge kwaliteit? De kantelhekken van Gevaco zijn: 

 • Flexibel samen te stellen op ieder werkoppervlak;
 • Roestbestendig tot wel 672 uur;
 • Eenvoudig te installeren en uit elkaar te halen.
Gratis advies op maat

Productoverzicht kantelhek

Wat is een kantelhek?

Een kantelhek is een beveiligingshek dat voorkomt dat goederen van verhoogde werkoppervlakken vallen. Een pallet of instrument kan op die manier veilig naar beneden worden gehaald door de kantelwerking van het hek. Wanneer de goederen zijn geplaatst, kantelt het hek naar zijn oorspronkelijke positie waardoor het risico op vallen van goederen erg klein is. De kantelhekken van Gevaco zijn speciaal ontworpen voor gebruik in magazijnen en industriële omgevingen waar goederen vaak tussen verschillende hoogtes moeten worden verplaatst. Door gebruik te maken van kantelhekken in deze omgevingen, zal de algemene veiligheid worden verbeterd op de werkvloer. 

Kantelhek magazijn
Kantelbaar hek
Randbeveiliging Gevaco

Kantelhekken in alle soorten en maten

Kantelhekken zijn er bij Gevaco in allerlei maten beschikbaar. Deze soorten kantelhekken zijn geschikt voor van allerlei soorten toepassingen, afhankelijk van de eisen van uw project. Hieronder ziet u de verschillende kantelhekken van Gevaco: 

 • Standaard systeem: toepasbaar voor pallets met afmetingen tot 1,4 x 1,48 meter en een maximale hoogte van 1,6 meter.
 • Slank framesysteem: toepasbaar voor pallets met afmetingen tot 1,4 x 1,48 meter en een maximale hoogte van 1,8 meter.
 • Hoog palletsysteem: toepasbaar voor pallets met afmetingen tot 1,4 x 1,48 meter en een maximale hoogte van 2,2 meter.
 • Extra breed systeem: toepasbaar voor pallets met afmetingen tot 1,4 x 1,9 meter en een maximale hoogte van 1,6 meter.

Toepassingen van kantelhekken in magazijnen

Een kantelhek is een veelvoorkomende oplossing in magazijnen. Een kantelhek kan in een magazijn worden toegepast bij laadperrons, stellingen of verhoogde werkoppervlakken. Door hiervan gebruik te maken wordt de veiligheid van werknemers gegarandeerd. Of uw project plaatsvindt in een klein magazijn of een groot distributiecentrum, kantelhekken bieden altijd een betrouwbare oplossing voor het veilig en efficiënt verplaatsen van goederen naar verschillende hoogtes.

Hoe werkt een kantelhek?

De werking van een kantelhek is eenvoudig, maar zeer effectief bij het waarborgen van veiligheid in magazijnen. Wanneer een pallet of een andere lading naar boven moet worden gebracht, wordt het hek gekanteld om ruimte te maken waar de pallet of lading kan worden neergezet. Nadat de goederen worden geplaatst door bijv. gebruik te maken van een reachtruck, kantelt het hek naar zijn oorspronkelijke positie. Hierdoor kantelt de beveiligde rand naar de kant waar de lading net naar boven is gekomen zodat de rand ervoor zorgt dat de lading niet meer achteruit eraf kan vallen. De kantelhekken van Gevaco zijn uitgerust met verschillende veiligheidsmechanismen. Denk hierbij aan automatische vergrendelingen. Deze mechanismen zorgen ervoor dat het kantelhek altijd veilig op zijn plaats blijft. 

kantelhek hoogte
gevaco dakbeveiliging 0000 Waarom kiezen voor Gevaco 4
gevaco dakbeveiliging 0001 Waarom kiezen voor Gevaco 3
gevaco dakbeveiliging 0002 Waarom kiezen voor Gevaco 2
gevaco dakbeveiliging 0003 Waarom kiezen voor Gevaco 1

Waarom kiezen voor Gevaco?

Gevaco BV is onderdeel van de Kee Safety Group. De Kee Safety Group produceert, levert en installeert veiligheidssystemen voor werken op hoogte. Vanuit vestigingen verdeeld over de wereld.

 • Levering binnen 5 werkdagen
 • Valbeveiligingsplan op maat
 • Alle producten intern en extern getest
 • Minimaal 95% van de producten in NL op voorraad
 • Van offerte tot service na installatie: complete ontzorging

Wat zeggen anderen over Gevaco?

Helaas konden de installaties in onze fabriek niet veilig worden onderhouden vanwege alle gevaren. Er was bijvoorbeeld niet alleen gevaar voor vallen van de dakrand, maar ook door alle dakramen die op het dak zitten. Dankzij de installatie van Kee Guard & Kee Dome kunnen we nu overal veilig werken

Vrumona -

We liepen tegen het probleem aan dat er geen looproute op onze daken waren, waardoor wij hier niet veilig konden werken. Gevaco heeft toen een Kee Walk systeem geïnstalleerd, waardoor wij nu weer veilig over de daken kunnen lopen. Hierdoor kunnen wij onze zonnepanelen goed onderhouden! Omdat de levering op maat werd gemaakt voordat alles op het dak kwam, was de installatie snel en eenvoudig. Top service!

Patina -
review bg

Hoe gaan we te werk?

 • Stap 1: Opname met offerte op maat

  Op basis van de bouwtekeningen of een bezoek aan de locatie brengen we alle mogelijke gevaren in kaart. Vervolgens ontvangt u een offerte op maat met per gevonden uitdaging de beste oplossing.

 • Stap 2: Opdracht en inmeting

  Na akkoord op de offerte bepalen we de wijze van installatie. Afhankelijk van of u de producten door ons laat plaatsen ontvangt u een certificaat voor zowel het product als de installatie. We komen vervolgens langs op locatie om alles in te meten en alle producten op maat aan te kunnen leveren.

 • Stap 3: Verpakking

  We bekijken hoe alles verpakt kan worden, waarbij we rekening houden met het gewicht, de belasting en de inrichting van het dak.

 • Stap 4: Levering & installatie

  Onze monteurs leveren en installeren alle producten volgens de normen op uw dak. Hierbij wordt alles gecontroleerd en wordt alles voor u geregeld.

 • Stap 5: Service na installatie

  Als er na de installatie onverhoopt toch problemen zijn lossen we het direct voor u op.

gevaco dakbeveiliging 0007 Main image diensten page

Veelgestelde vragen over valbeveiliging

 • Wat kost persoonlijke valbeveiliging?

  Bij de aanschaf is de investering in persoonlijke valbeveiliging in de meeste gevallen een stuk lager dan collectieve valbeveiliging. In enkele gevallen kan de prijs zelfs 3 tot 4 keer lager liggen dan collectieve valbeveiliging. Op de lange termijn kan het wel voorkomen dat persoonlijke valbeveiliging een grotere investering blijkt te zijn. Dit komt doordat persoonlijke valbeveiliging sneller vervangen moet worden en omdat het jaarlijks geïnspecteerd moet worden.

 • Wat kost collectieve valbeveiliging?

  Bij de aanschaf is de investering in collectieve valbeveiliging in de meeste gevallen een stuk hoger dan persoonlijke valbeveiliging. Als je op de lange termijn kijkt dan kan het zijn dat de totale investering incl. onderhoud voor collectieve valbeveiliging lager ligt dan persoonlijke valbeveiliging. Dit heeft te maken met de jaarlijkse inspectie op persoonlijke valbeveiliging en de slijtage / verjaring van persoonlijke valbeveiliging.

 • Aan welke normeringen moet ik als bedrijf aan voldoen?

  Je dient je als onderneming aan alle Europese normeringen te voldoen. Deze zijn geregistreerd als NEN normeringen (www.nen.nl). Om te weten waar uw bedrijf aan voldoet en waar nog niet kunt u een RI&E (Risico – inventarisatie en evaluatie) op laten maken. Deze RI&E is verplicht en uit dit onderzoek komen alle risico’s naar voren.

 • Voldoe ik als ik alleen gebruik maak van persoonlijke valbeveiliging?

  Als we kijken naar “Arbobesluit artikel 3.16. voorkomen van valgevaar” dan staat hier duidelijk in omschreven dat u altijd eerst moet zoeken naar collectieve bescherming. Als collectieve bescherming niet of slechts ten dele kan worden aangebracht of indien het aanbrengen of wegnemen daarvan grotere gevaren meebrengt dan mag er gekeken worden naar andere oplossingen waaronder ook persoonlijke valbeveiliging.

gevaco klant heineken
gevaco klant mars
gevaco klant Enercon
gevaco klant campina
gevaco klant vrumona
gevaco klant Stam De Koning Bouw

Benieuwd welk kantelhek het meest geschikt is voor jou? Neem contact op met onze specialist!

Gevaco BV is onderdeel van de Kee Safety Group. De Kee Safety Group produceert, levert en installeert veiligheidssystemen voor werken op hoogte. Vanuit vestigingen verdeeld over de wereld.

Alexander 1
Alexander Michiels Valbeveiliging specialist