mobiel ankerpunt

Op zoek naar een flexibele en betrouwbare valbeveiligingsoplossing voor uw kortdurende project op hoogte? Dan bent u op deze pagina op de juiste plek! Een mobiel ankerpunt is namelijk de ideale oplossing voor aannemers die op zoek zijn naar goede valbeveiliging voor tijdelijke werkzaamheden op hoogte. Bij Gevaco begrijpen we het belang van veiligheid en bieden we producten aan die aan de hoogste veiligheidsnormen voldoen. Kiest u voor een mobiel ankerpunt van Gevaco? Dan zijn veiligheid, gebruiksgemak, flexibiliteit en kwaliteit gegarandeerd. Verdere pluspunten van onze mobiele ankerpunten zijn: 

 • Geen beschadiging aan het dakoppervlak bij montage;
 • Mobiel ankerpunt beschikbaar voor alle daken met helling onder de 5 graden;
 • Mobiel ankerpunt valbeveiliging ideaal voor tijdelijke werkzaamheden.
Gratis advies op maat
 • Conform NEN EN 795, klasse E en ISO 14567
 • CE-gecertificeerd volgens de PBM-richtlijn
 • Thermisch verzinkt conform EN ISO 1461

Product overzicht mobiel ankerpunt

Benieuwd welk mobiel ankerpunt het meest geschikt is voor jou? Neem contact op met onze specialist!

Gevaco BV is onderdeel van de Kee Safety Group. De Kee Safety Group produceert, levert en installeert veiligheidssystemen voor werken op hoogte. Vanuit vestigingen verdeeld over de wereld.

Alexander 1
Alexander Michiels Valbeveiliging specialist
Mobiel ankerpunt

Wat is een mobiel ankerpunt?

Een mobiel ankerpunt is een draagbare verankeringsoplossing die gebruikt wordt bij werkzaamheden op hoogte waar geen permanente ankerpunten aanwezig zijn. Dit systeem kan eenvoudig worden verplaatst en worden geïnstalleerd, wat het een ideale oplossing maakt voor tijdelijke projecten op hoogte. Verder biedt een mobiel ankerpunt een veilige bevestigingsplaats voor valbeveiliging en kan het worden geïnstalleerd zonder dat daarbij het dak wordt beschadigd. 

De voordelen van een mobiele ankerpunten

 • Eenvoudige installatie: Er is geen penetratie van het dakoppervlak nodig. Hierdoor blijft het dak intact. 
 • Modulair systeem: De onderdelen zijn lichtgewicht en gemakkelijk te verplaatsen wat voor flexibiliteit zorgt bij allerlei soorten projecten. 
 • Veiligheid: Het systeem is voorzien van rubberen gewichten met zuignappen voor een stevige grip. Dit maakt het systeem erg veilig en geschikt voor alle projecten. 
 • Gebruiksgemak: De mobiele ankerpunten van Gevaco zijn eenvoudig te gebruiken en verminderen automatisch de valafstand bij een val. Dit vermindert het risico op letsel. 
Offerte aanvragen
mobiele ankerpunten
ankerpunt verplaatsbaar

Toepassingen van mobiel ankerpunt valbeveiliging

Overtuigd van de voordelen van een mobiel ankerpunt valbeveiliging? Wacht dan niet en vraag direct een offerte aan! Mobiele ankerpunten zijn ideaal voor tijdelijke werkzaamheden op hoogte. Dit kunnen werkzaamheden zijn zoals onderhoud, inspecties of kleine reparaties. In dit soort situaties is een mobiel ankerpunt super nuttig, aangezien uw werknemers maar even bezig zijn. Het aanschaffen en installeren van een permanent ankerpunt is een grotere investering en kan schade veroorzaken aan uw dak, iets wat totaal niet nodig is voor de eerder genoemde werkzaamheden. Bij vragen over de toepassingen van mobiel ankerpunt valbeveiliging kunt u eenvoudig contact opnemen met de experts van Gevaco.

draagbaar ankerpunt

Hoe werkt een mobiel ankerpunt?

Een mobiel ankerpunt werkt zoals de naam eigenlijk al een beetje doet verklappen. Er wordt namelijk een stevige basis (ankerpunt) op het werkoppervlak geplaatst die voorzien is van rubberen gewichten en zuignappen voor een stevige grip. Dit systeem is mobiel en eenvoudig te verplaatsen naar andere locaties op de werkplek. Zo wordt de veiligheid van uw werknemers op alle werkplekken gegarandeerd.

Belangrijkste kenmerken van een mobiel ankerpunt

 • Gewicht: Elk onderdeel van een mobiel ankerpunt weegt ongeveer 25 kg.
 • Mobiliteit: Het systeem is geschikt voor gebruik door twee personen, wat flexibiliteit biedt bij verschillende werkzaamheden.
 • Valbeveiliging: Het systeem vermindert automatisch de valafstand bij een val, wat de veiligheid verhoogt.
Tijdelijk ankerpunt
gevaco dakbeveiliging 0000 Waarom kiezen voor Gevaco 4
gevaco dakbeveiliging 0001 Waarom kiezen voor Gevaco 3
gevaco dakbeveiliging 0002 Waarom kiezen voor Gevaco 2
gevaco dakbeveiliging 0003 Waarom kiezen voor Gevaco 1

Waarom kiezen voor Gevaco?

Gevaco BV is onderdeel van de Kee Safety Group. De Kee Safety Group produceert, levert en installeert veiligheidssystemen voor werken op hoogte. Vanuit vestigingen verdeeld over de wereld.

 • Levering binnen 5 werkdagen
 • Valbeveiligingsplan op maat
 • Alle producten intern en extern getest
 • Minimaal 95% van de producten in NL op voorraad
 • Van offerte tot service na installatie: complete ontzorging

Hoe gaan we te werk?

 • Stap 1: Opname met offerte op maat

  Op basis van de bouwtekeningen of een bezoek aan de locatie brengen we alle mogelijke gevaren in kaart. Vervolgens ontvangt u een offerte op maat met per gevonden uitdaging de beste oplossing.

 • Stap 2: Opdracht en inmeting

  Na akkoord op de offerte bepalen we de wijze van installatie. Afhankelijk van of u de producten door ons laat plaatsen ontvangt u een certificaat voor zowel het product als de installatie. We komen vervolgens langs op locatie om alles in te meten en alle producten op maat aan te kunnen leveren.

 • Stap 3: Verpakking

  We bekijken hoe alles verpakt kan worden, waarbij we rekening houden met het gewicht, de belasting en de inrichting van het dak.

 • Stap 4: Levering & installatie

  Onze monteurs leveren en installeren alle producten volgens de normen op uw dak. Hierbij wordt alles gecontroleerd en wordt alles voor u geregeld.

 • Stap 5: Service na installatie

  Als er na de installatie onverhoopt toch problemen zijn lossen we het direct voor u op.

gevaco dakbeveiliging 0007 Main image diensten page

Wat zeggen anderen over Gevaco?

Helaas konden de installaties in onze fabriek niet veilig worden onderhouden vanwege alle gevaren. Er was bijvoorbeeld niet alleen gevaar voor vallen van de dakrand, maar ook door alle dakramen die op het dak zitten. Dankzij de installatie van Kee Guard & Kee Dome kunnen we nu overal veilig werken

Vrumona -

We liepen tegen het probleem aan dat er geen looproute op onze daken waren, waardoor wij hier niet veilig konden werken. Gevaco heeft toen een Kee Walk systeem geïnstalleerd, waardoor wij nu weer veilig over de daken kunnen lopen. Hierdoor kunnen wij onze zonnepanelen goed onderhouden! Omdat de levering op maat werd gemaakt voordat alles op het dak kwam, was de installatie snel en eenvoudig. Top service!

Patina -
review bg

Veelgestelde vragen over valbeveiliging

 • Wat kost persoonlijke valbeveiliging?

  Bij de aanschaf is de investering in persoonlijke valbeveiliging in de meeste gevallen een stuk lager dan collectieve valbeveiliging. In enkele gevallen kan de prijs zelfs 3 tot 4 keer lager liggen dan collectieve valbeveiliging. Op de lange termijn kan het wel voorkomen dat persoonlijke valbeveiliging een grotere investering blijkt te zijn. Dit komt doordat persoonlijke valbeveiliging sneller vervangen moet worden en omdat het jaarlijks geïnspecteerd moet worden.

 • Wat kost collectieve valbeveiliging?

  Bij de aanschaf is de investering in collectieve valbeveiliging in de meeste gevallen een stuk hoger dan persoonlijke valbeveiliging. Als je op de lange termijn kijkt dan kan het zijn dat de totale investering incl. onderhoud voor collectieve valbeveiliging lager ligt dan persoonlijke valbeveiliging. Dit heeft te maken met de jaarlijkse inspectie op persoonlijke valbeveiliging en de slijtage / verjaring van persoonlijke valbeveiliging.

 • Aan welke normeringen moet ik als bedrijf aan voldoen?

  Je dient je als onderneming aan alle Europese normeringen te voldoen. Deze zijn geregistreerd als NEN normeringen (www.nen.nl). Om te weten waar uw bedrijf aan voldoet en waar nog niet kunt u een RI&E (Risico – inventarisatie en evaluatie) op laten maken. Deze RI&E is verplicht en uit dit onderzoek komen alle risico’s naar voren.

 • Voldoe ik als ik alleen gebruik maak van persoonlijke valbeveiliging?

  Als we kijken naar “Arbobesluit artikel 3.16. voorkomen van valgevaar” dan staat hier duidelijk in omschreven dat u altijd eerst moet zoeken naar collectieve bescherming. Als collectieve bescherming niet of slechts ten dele kan worden aangebracht of indien het aanbrengen of wegnemen daarvan grotere gevaren meebrengt dan mag er gekeken worden naar andere oplossingen waaronder ook persoonlijke valbeveiliging.

gevaco klant heineken
gevaco klant mars
gevaco klant Enercon
gevaco klant campina
gevaco klant vrumona
gevaco klant Stam De Koning Bouw

Benieuwd welk ankersysteem het meest geschikt is voor jou? Neem contact op met onze specialist!

Gevaco BV is onderdeel van de Kee Safety Group. De Kee Safety Group produceert, levert en installeert veiligheidssystemen voor werken op hoogte. Vanuit vestigingen verdeeld over de wereld.

Alexander 1
Alexander Michiels Valbeveiliging specialist