Permanente valbeveiliging

Naar permanente beveiliging hoeft u vanaf nu niet verder meer te zoeken. Bij Gevaco bent u het hele jaar door aan het juiste adres voor beveiliging die aan de hoogste standaarden voldoet. Hierdoor is er voor iedere denkbare situatie altijd een passend aanbod te verkrijgen.

 • Binnen 5 werkdagen levering
 • 98% op voorraad in NL
 • Altijd op tijd door eigen transport
De permanente valbeveiliging van Gevaco!
gevaco dakbeveiliging 0020 Kee Gate
gevaco dakbeveiliging 0021 Kee Dome
gevaco dakbeveiliging 0022 Kee Dome Mini
gevaco dakbeveiliging 0023 Kee Cover

Wanneer en waarom permanente valbeveiliging?

Als eigenaar van een gebouw bent verplicht om te investeren in permanente beveiliging om mensen veilig op een dak of op hoogte te laten werken zonder gevaar. Hiernaast heeft permanente valbeveiliging nog een voordeel. Op het moment dat dakdekkers en glazenwassers andere maatregelen moeten nemen tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden, dan kunnen de kosten al erg snel op gaan lopen. Dit probleem behoort met de permanente beveiliging definitief tot het verleden. U kiest bij Gevaco uit verschillende soorten permanente dakbeveiliging. U kunt daarbij denken aan:

 • Leeflijnen
 • Hekwerken
 • Ankerpunten
 • Kabelsystemen

Soorten permanente valbeveiliging

Op het gebied van de permanente beveiliging is er enorm veel mogelijk. Zo kunt u denken aan producten zoals hekwerken, leeflijnen en ankerpunten. Ieder product heeft zo weer zijn eigen voordelen. En om het u wat makkelijker te maken, hebben we hieronder alle vormen van permanente beveiliging voor u op een rijtje gezet. Hierdoor is het uitzoeken van het juiste product ook weer net even wat eenvoudiger.

gevaco dakbeveiliging 0010 Main image Afbakening

Hekwerken

Een van de voorbeelden van investeringen die u kunt doen, zijn de hekwerken. Deze worden aan de rand van het dak geplaatst en het stelt medewerkers in staat om veilig op hoogte te kunnen werken. Een permanent hekwerk is een uitstekende keuze voor de veiligheid van uw werknemers te garanderen.

Permanente oplossing voor je werknemers?

Gevaco BV is onderdeel van de Kee Safety Group. De Kee Safety Group produceert, levert en installeert veiligheidssystemen voor werken op hoogte. Vanuit vestigingen verdeeld over de wereld.

Alexander 1
Alexander Michiels Valbeveiliging specialist

Leeflijnen

Een leeflijn is verstelbaar en geschikt voor het uitvoeren van werkzaamheden op platte daken. Deze lijnen zijn in de meeste gevallen van kunststof gemaakt. Opvallend is dat de binnenkant van de lijnen een andere kleur heeft vergeleken met de buitenkant. De kleur wordt zichtbaar op het moment dat er slijtage optreedt. Dit betekent dat de lijn in dat geval niet meer mag worden gebruikt. Leeflijnen gaan in combinatie met ankerpunten of kabelsystemen die hieronder benoemt zullen worden.

Ankerpunten

Een van de meest gebruikte vormen van beveiliging op het dak, is het gebruik van een ankerpunt. Op deze manier kan er namelijk een uitrusting worden bevestigd aan het dak. Het harnas en de vanglijn worden namelijk aan het dak, wat ervoor zorgt dat de val kan worden gestopt. Het zorgt dus voor een enorm veilig gevoel en het personeel kan erg comfortabel blijven werken. En dat is natuurlijk wel zo belangrijk.

Kabelsystemen

U heeft vast en zeker weleens een keer gehoord van kabelsystemen. Dit is namelijk een van de meest geliefde vormen van beveiliging voor bij u op het dak. Het kabelsysteem bestaat uit een flexibele rvs kabel, die vervolgens tussen minstens twee punten wordt gespannen. Het zorgt voor enorm veel bewegingsvrijheid tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden op het dak.

Wetten en regelgeving

Volgens de wet is het verplicht dat er maatregelen in moeten worden gevoerd om veilig te kunnen werken op hoogte. Want werkt het personeel op een hoogte van 2,5 meter of hoger? Dan moet er veilig gewerkt kunnen worden in een onveilige zone op het dak. Deze onveilige zone bedraagt nul tot vier meter van de rand van het dak. Om zeker te zijn dat u aan de veiligheidsnormen voldoet, kunt u ook de hulp inschakelen van Gevaco. Alle zorgen die u als werkgever heeft worden door Gevaco opgelost.

gevaco dakbeveiliging Main image diensten page

Permanente valbeveiliging van Gevaco

Gevaco is hét bedrijf voor het investeren in permanente valbeveiliging. Want naast dat u de keuze heeft uit verschillende soorten uitvoeringen, is ieder product ook nog eens uitvoerig getest.

Hierdoor weet u dus altijd zeker dat u investeert in kwaliteit en voor iedere situatie is er passende beveiliging verkrijgbaar. Hier vertellen we u uiteraard graag meer over als u een keer contact opneemt.

gevaco dakbeveiliging 0010 Main image Afbakening

Permanente valbeveiliging aanschaffen?

Bent u overtuigd geraakt van het aanbod dat u bij Gevaco kunt kopen? En kunt u niet wachten om te investeren in de beste permanente valbeveiliging plat dak voor uw eigen bedrijf? Wacht in dat geval niet langer.

Neem dan de nodige stappen en neem snel een keer contact op. Onze specialisten staan maar al te graag voor u klaar.

gevaco dakbeveiliging keuring inspectie 2

Permanente valbeveiliging aanschaffen?

Gevaco BV is onderdeel van de Kee Safety Group. De Kee Safety Group produceert, levert en installeert veiligheidssystemen voor werken op hoogte. Vanuit vestigingen verdeeld over de wereld.

Alexander 1
Alexander Michiels Valbeveiliging specialist

Veelgestelde vragen over valbeveiliging

 • Wat kost persoonlijke valbeveiliging?

  Bij de aanschaf is de investering in persoonlijke valbeveiliging in de meeste gevallen een stuk lager dan collectieve valbeveiliging. In enkele gevallen kan de prijs zelfs 3 tot 4 keer lager liggen dan collectieve valbeveiliging. Op de lange termijn kan het wel voorkomen dat persoonlijke valbeveiliging een grotere investering blijkt te zijn. Dit komt doordat persoonlijke valbeveiliging sneller vervangen moet worden en omdat het jaarlijks geïnspecteerd moet worden.

 • Wat kost collectieve valbeveiliging?

  Bij de aanschaf is de investering in collectieve valbeveiliging in de meeste gevallen een stuk hoger dan persoonlijke valbeveiliging. Als je op de lange termijn kijkt dan kan het zijn dat de totale investering incl. onderhoud voor collectieve valbeveiliging lager ligt dan persoonlijke valbeveiliging. Dit heeft te maken met de jaarlijkse inspectie op persoonlijke valbeveiliging en de slijtage / verjaring van persoonlijke valbeveiliging.

 • Aan welke normeringen moet ik als bedrijf aan voldoen?

  Je dient je als onderneming aan alle Europese normeringen te voldoen. Deze zijn geregistreerd als NEN normeringen (www.nen.nl). Om te weten waar uw bedrijf aan voldoet en waar nog niet kunt u een RI&E (Risico – inventarisatie en evaluatie) op laten maken. Deze RI&E is verplicht en uit dit onderzoek komen alle risico’s naar voren.

 • Voldoe ik als ik alleen gebruik maak van persoonlijke valbeveiliging?

  Als we kijken naar “Arbobesluit artikel 3.16. voorkomen van valgevaar” dan staat hier duidelijk in omschreven dat u altijd eerst moet zoeken naar collectieve bescherming. Als collectieve bescherming niet of slechts ten dele kan worden aangebracht of indien het aanbrengen of wegnemen daarvan grotere gevaren meebrengt dan mag er gekeken worden naar andere oplossingen waaronder ook persoonlijke valbeveiliging.