Randbeveiliging

Randbeveiliging is van essentieel belang voor het werken op hoogte en het werken op daken. Of je nu een constructie bouwt of een dak repareert, het is belangrijk om te werken in een veilige omgeving. Door middel van randbeveiliging worden werknemers beschermd tegen valgevaar. Maar wat is randbeveiliging precies en waarom is het nodig?

 • Binnen 5 werkdagen levering
 • 98% op voorraad in NL
 • Altijd op tijd door eigen transport
Offerte aanvragen
 • Conform NEN EN 795, klasse E en ISO 14567
 • CE-gecertificeerd volgens de PBM-richtlijn
 • Thermisch verzinkt conform EN ISO 1461

Ons aanbod randbeveiliging voor optimale veiligheid

Kee Gate

Hekwerk

Kee Guard

Wat is randbeveiliging?

Randbeveiliging beschermt werknemers tegen valgevaar. Het is een systeem dat werknemers tegenhoudt als zij dreigen te vallen. Naast dat het risico op valgevaar beperkt wordt, heeft randbeveiliging ook nog andere voordelen. Valbeveiliging zorgt er namelijk ook voor dat de kans kleiner wordt dat materialen vallen. Dit is vooral van belang in situaties waarin het druk is rondom de werkplek op hoogte, zoals in een winkel of kantoor. Randbeveiliging wordt gebruikt op verschillende plekken, denk aan kantoorgebouwen, winkels, industriële gebouwen en bij plekken met een hoog risico op valgevaar zoals bij het bouwen of repareren van daken. Ook bij het werken aan hoge muren, steigers, liften en andere hoogte constructies is randbeveiliging een must.

randbeveiliging dakrailing

Meer weten over randbeveiliging?

Gevaco BV is onderdeel van de Kee Safety Group. De Kee Safety Group produceert, levert en installeert veiligheidssystemen voor werken op hoogte. Vanuit vestigingen verdeeld over de wereld.

Alexander 1
Alexander Michiels Valbeveiliging specialist

Randbeveiliging in de praktijk

Werken op hoogte komt vandaag de dag in de praktijk in verschillende vormen voor. Daarom is het per situatie belangrijk om kritisch te beoordelen wat voor soort randbeveiliging er nodig is en gewenst is. Er zijn bijvoorbeeld verschillende vormen van beveiliging voor schuine daken en voor platte daken. Het doel van de beveiliging is altijd om werkzaamheden op hoogte veilig en in meerdere weersomstandigheden uit te kunnen voeren. U kunt daarbij denken aan het onderhouden van een groendak of het reinigen van een gevel.

Randbeveiliging kent veel voordelen in de praktijk. Het kan helpen om werknemers te beschermen tegen valgevaar en het voorkomt dat materialen vallen. Zoals eerder benoemd hangt de soort randbeveiliging die je kiest af van de situatie waarin deze wordt gebruikt. Er zijn veel verschillende soorten randbeveiliging, dus het is belangrijk om te weten welke je nodig hebt. Daarnaast is het belangrijk om te weten hoe je het systeem moet inspecteren en onderhouden. Gevaco biedt hiervoor de juiste middelen en ervaring om dit op een professionele manier voor u uit handen te nemen.

randbeveiliging

Eisen en wetten aan randbeveiliging

Wist u dat er verschillende wetten en regels van toepassing zijn op randbeveiliging? Het belangrijkste is dat valbeveiliging verplicht is op het moment dat er vier meter van een dakrand wordt gewerkt. Zo ook in het geval van bijvoorbeeld een lichtkoepel waar er kans is op valgevaar. Op het moment dat u daar niet voor de volle 100% aan kan voldoen en er een ongeval plaatsvindt, dan wordt u aansprakelijk gesteld voor de onveilige werkomgeving. Dit wilt u natuurlijk voorkomen door de veiligheid te garanderen voor uw werknemers. Gevaco biedt hierin de beste oplossingen op het gebied van randbeveiliging.

Bovendien zijn er verschillende wetten en regels die van toepassing zijn op randbeveiliging. Hiernaast bestaat bijvoorbeeld ook het Arbo besluit.

Het Arbobesluit

Dit besluit stelt eisen aan de veiligheid en gezondheid op het werk, waaronder ook de veiligheid bij het werken op hoogte. Een andere wetgeving die van toepassing is op randbeveiliging is het Bouwbesluit.

Het bouwbesluit

Het Bouwbesluit stelt eisen aan de veiligheid en gezondheid van bouwwerken, waaronder ook de randbeveiliging van platte daken en balkons. Hierin staan de eisen waaraan randbeveiliging moet voldoen en de rol van werkgevers en werknemers bij het naleven van de wet- en regelgeving.

Inspectie en controle

Om de betrouwbaarheid keer op keer te kunnen garanderen, is een inspectie en controle vereist. Dit moet jaarlijks door een professional uit worden gevoerd, maar een visuele inspectie kan tussentijds door anderen worden gedaan. Dit wordt gedaan door werknemers die de randbeveiliging gebruiken.

randbeveiliging bouw

Voordelen van randbeveiliging

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan randbeveiliging voor werknemers en werkgevers. Naast dat het erg handig en gebruiksvriendelijk is, kunt u ook aardig wat kosten besparen door ongelukken en schade te voorkomen. Door het hoge gebruiksgemak, zorgt u meteen voor een veilige en efficiënte werkomgeving. Het beschermt werknemers tegen valgevaar en voorkomt ook dat materialen van een hoge positie vallen. Dit vermindert de kans op ernstige verwondingen en zorgt dat schade aan eigendommen beperkt blijft. 

Kiest u ervoor om het pand eenmalig van permanente valbeveiliging te voorzien? Dan schrapt u de terugkerende kosten voor het aanbrengen van tijdelijke voorzieningen. Neem daarom gerust eens een keer contact op en laat u vrijblijvend informeren over de mogelijkheden die er zijn.

randbeveiliging 2

Randbeveiliging van Gevaco

Gevaco is een gerenommeerd bedrijf met veel expertise op het gebied van randbeveiliging. We bieden een breed scala van producten en diensten op het gebied van randbeveiliging aan. Gevaco heeft al veel projecten succesvol uitgevoerd voor klanten in verschillende sectoren. Ons team staat klaar om je te helpen bij het kiezen van de juiste oplossing voor jouw project. Wil je graag meer informatie? Neem dan contact met ons op.

rand beveiliging

Wat zeggen anderen over Gevaco?

Helaas konden de installaties in onze fabriek niet veilig worden onderhouden vanwege alle gevaren. Er was bijvoorbeeld niet alleen gevaar voor vallen van de dakrand, maar ook door alle dakramen die op het dak zitten. Dankzij de installatie van Kee Guard & Kee Dome kunnen we nu overal veilig werken

Vrumona -

We liepen tegen het probleem aan dat er geen looproute op onze daken waren, waardoor wij hier niet veilig konden werken. Gevaco heeft toen een Kee Walk systeem geïnstalleerd, waardoor wij nu weer veilig over de daken kunnen lopen. Hierdoor kunnen wij onze zonnepanelen goed onderhouden! Omdat de levering op maat werd gemaakt voordat alles op het dak kwam, was de installatie snel en eenvoudig. Top service!

Patina -
review bg

Gratis advies op maat

Gevaco BV is onderdeel van de Kee Safety Group. De Kee Safety Group produceert, levert en installeert veiligheidssystemen voor werken op hoogte. Vanuit vestigingen verdeeld over de wereld.

Alexander 1
Alexander Michiels Valbeveiliging specialist

Veelgestelde vragen over valbeveiliging

 • Wat kost persoonlijke valbeveiliging?

  Bij de aanschaf is de investering in persoonlijke valbeveiliging in de meeste gevallen een stuk lager dan collectieve valbeveiliging. In enkele gevallen kan de prijs zelfs 3 tot 4 keer lager liggen dan collectieve valbeveiliging. Op de lange termijn kan het wel voorkomen dat persoonlijke valbeveiliging een grotere investering blijkt te zijn. Dit komt doordat persoonlijke valbeveiliging sneller vervangen moet worden en omdat het jaarlijks geïnspecteerd moet worden.

 • Wat kost collectieve valbeveiliging?

  Bij de aanschaf is de investering in collectieve valbeveiliging in de meeste gevallen een stuk hoger dan persoonlijke valbeveiliging. Als je op de lange termijn kijkt dan kan het zijn dat de totale investering incl. onderhoud voor collectieve valbeveiliging lager ligt dan persoonlijke valbeveiliging. Dit heeft te maken met de jaarlijkse inspectie op persoonlijke valbeveiliging en de slijtage / verjaring van persoonlijke valbeveiliging.

 • Aan welke normeringen moet ik als bedrijf aan voldoen?

  Je dient je als onderneming aan alle Europese normeringen te voldoen. Deze zijn geregistreerd als NEN normeringen (www.nen.nl). Om te weten waar uw bedrijf aan voldoet en waar nog niet kunt u een RI&E (Risico – inventarisatie en evaluatie) op laten maken. Deze RI&E is verplicht en uit dit onderzoek komen alle risico’s naar voren.

 • Voldoe ik als ik alleen gebruik maak van persoonlijke valbeveiliging?

  Als we kijken naar “Arbobesluit artikel 3.16. voorkomen van valgevaar” dan staat hier duidelijk in omschreven dat u altijd eerst moet zoeken naar collectieve bescherming. Als collectieve bescherming niet of slechts ten dele kan worden aangebracht of indien het aanbrengen of wegnemen daarvan grotere gevaren meebrengt dan mag er gekeken worden naar andere oplossingen waaronder ook persoonlijke valbeveiliging.

gevaco klant heineken
gevaco klant mars
gevaco klant Enercon
gevaco klant campina
gevaco klant vrumona
gevaco klant Stam De Koning Bouw