Rope Access

Rope Access is dé techniek die tegenwoordig steeds vaker wordt toegepast voor onderhoud op hoogte en het verkrijgen van toegang tot lastig bereikbare plekken. Waarom dit terecht is? Deze innovatieve techniek biedt namelijk vele voordelen ten opzichte van andere methoden voor werken op hoogte. Benieuwd waarom steeds meer bedrijven en organisaties kiezen voor Rope Access? Ontdek het hier!

Naast de efficiëntie en kosteneffectiviteit van deze techniek, zorgt Rope Access ook voor een verbeterde veiligheid voor werknemers. Door de juiste training en gebruik van geavanceerde apparatuur kunnen werknemers veilig en zonder risico’s op grote hoogte werken.

Offerte aanvragen
 • Conform NEN EN 795, klasse E en ISO 14567
 • CE-gecertificeerd volgens de PBM-richtlijn
 • Thermisch verzinkt conform EN ISO 1461

Waarom Rope Access?

Rope Access wordt in diverse situaties gebruikt, van het repareren van windmolens tot het schilderen van hoge gebouwen en van moeilijk bereikbare ramen reinigen tot het reinigen van bruggen. Het biedt de mogelijkheid om op lastig bereikbare plaatsen te komen zonder de noodzaak van dure en tijdrovende steigers of hijskranen. Zo kan er eenvoudiger onderhoud gepleegd worden en is deze techniek zeer efficiënt, flexibel en kosteneffectief.

Bovendien is Rope Access milieuvriendelijk omdat het gebruik van zware machines en voertuigen tot een minimum wordt beperkt. Kortom, Rope Access is de toekomst voor onderhoud op hoogte en biedt een veilige, efficiënte en kosteneffectieve oplossing voor bedrijven en organisaties die op zoek zijn naar een betere manier om op hoogte te werken.

gevaco-dakbeveiliging-keuring-inspectie-2

Onderhoud op hoogte met rope access

Rope Access is niet alleen de meest innovatieve techniek voor het verkrijgen van toegang tot lastig bereikbare plekken, het is ook de snelste en meest efficiënte manier voor het uitvoeren van onderhoud op hoogte. Of het nu gaat om inspecties, reparaties, vervangingen of schoonmaakwerkzaamheden, met Rope Access kunnen deze klussen in een mum van tijd worden geklaard.

Naast de snelheid en efficiëntie biedt Rope Access ook een veilige werkomgeving voor werknemers. In vergelijking met traditionele methoden voor werken op hoogte, is de kans op ongevallen en letsel met Rope Access namelijk sterk verminderd. Dit komt door de geavanceerde apparatuur en trainingen die werknemers krijgen om op grote hoogte te werken.

gevaco-dakbeveiliging_0010_Kee Track

Offerte aanvragen

Gevaco BV is onderdeel van de Kee Safety Group. De Kee Safety Group produceert, levert en installeert veiligheidssystemen voor werken op hoogte. Vanuit vestigingen verdeeld over de wereld.

Alexander Michiels
Alexander Michiels Valbeveiliging specialist

In welke situaties gebruikt u rope access?

Rope Access is dé game changer voor allerlei verschillende soorten branches. Van de petrochemie, tot de bouw en tot de maritieme sector. Deze techniek biedt een efficiënte en flexibele manier om goede toegang tot hoogtes te krijgen, wat voorheen onmogelijk was. Door de geavanceerde apparatuur en de intensieve training van werknemers, kunnen bedrijven en organisaties nu veilig en snel werken op grote hoogte. Gaat het nou om inspecties van offshore windturbines, wassen van moeilijk bereikbare ruiten of het onderhoud van bruggen en gebouwen, Rope Access biedt de meest geschikte techniek voor deze situaties.

gevaco-dakbeveiliging-keuring-inspectie-3

Veiligheid verbeteren met rope access

Veiligheid staat centraal bij Rope Access. Werknemers die deze techniek uitvoeren, worden intensief getraind om de risico’s van werken op hoogte zo laag mogelijk te houden. Zo dragen zij bijvoorbeeld speciale veiligheidsuitrusting en gebruiken ze geavanceerde apparatuur om veilig te kunnen werken.

Daarnaast bestaat er een normering voor Rope Access die de veiligheid van werknemers waarborgt. Deze wet bepaalt bijvoorbeeld dat er altijd minimaal twee Rope Access-gecertificeerde werknemers aanwezig moeten zijn tijdens een project en dat er regelmatig inspecties en controles moeten plaatsvinden.

Bedrijven die Rope Access toepassen, hebben zelf ook de verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat hun werknemers in een veilige situatie kunnen werken. Dit betekent dat zij ervoor moeten zorgen dat werknemers de juiste training en uitrusting krijgen en dat er regelmatig veiligheidscontroles en evaluaties plaatsvinden.

gevaco-valbeveiliging-home-banner

Rope Access nodig?

Bekijk al onze mogelijkheden voor werken op moeilijk begaanbare plekken. Onze rope access producten en service ontzorgen je volledig!

gevaco-dakbeveiliging_0014_Kee-Line

Offerte aanvragen

Gevaco BV is onderdeel van de Kee Safety Group. De Kee Safety Group produceert, levert en installeert veiligheidssystemen voor werken op hoogte. Vanuit vestigingen verdeeld over de wereld.

Alexander Michiels
Alexander Michiels Valbeveiliging specialist

Rope access - Welke wetten en verplichtingen?

Er zijn verschillende wetten en regelgevingen van toepassing op Rope Access. Een voorbeeld hiervan is de welbekende Arbowet. Deze wet verplicht werkgevers om de arbeidsomstandigheden voor werknemers zo veilig mogelijk te maken. Hiernaast moet er een risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) worden uitgevoerd om de risico’s van het werken op hoogte in kaart te brengen en te verminderen.

Daarnaast zijn er ook specifieke richtlijnen voor Rope Access, zoals IRATA en SPRAT. Deze richtlijnen stellen eisen aan de training en certificering van Rope Access-medewerkers en geven richtlijnen voor de uitvoering van de werkzaamheden. Het is belangrijk dat bedrijven zich aan deze richtlijnen houden om de veiligheid van werknemers te waarborgen en kwalitatief hoogwaardig werk te leveren.

gevaco-dakbeveiliging_0014_Kee Line

Veilige Rope Access met Gevaco!

Rope Access kan dus zeker handig zijn voor uw bedrijf. Gevaco is een bedrijf dat gespecialiseerd is in Rope Access. Wij bieden kwalitatief hoogwaardige diensten aan die voldoen aan alle wetten en regelgevingen. Daarnaast staat veiligheid bij ons voorop. Ons team van gespecialiseerde professionals neemt alle veiligheidsmaatregelen in acht om zo het ongevallenrisico zo laag mogelijk te houden. Daarnaast garanderen we u ook een hoge kwaliteit van de uitgevoerde werkzaamheden. Kortom, met Gevaco kunt u veilig en kwalitatief hoogwaardig Rope Access werk laten uitvoeren!

gevaco-dakbeveiliging-keuring-inspectie-1

Offerte aanvragen

Gevaco BV is onderdeel van de Kee Safety Group. De Kee Safety Group produceert, levert en installeert veiligheidssystemen voor werken op hoogte. Vanuit vestigingen verdeeld over de wereld.

Alexander Michiels
Alexander Michiels Valbeveiliging specialist

Veelgestelde vragen over valbeveiliging

 • Wat kost persoonlijke valbeveiliging?

  Bij de aanschaf is de investering in persoonlijke valbeveiliging in de meeste gevallen een stuk lager dan collectieve valbeveiliging. In enkele gevallen kan de prijs zelfs 3 tot 4 keer lager liggen dan collectieve valbeveiliging. Op de lange termijn kan het wel voorkomen dat persoonlijke valbeveiliging een grotere investering blijkt te zijn. Dit komt doordat persoonlijke valbeveiliging sneller vervangen moet worden en omdat het jaarlijks geïnspecteerd moet worden.

 • Wat kost collectieve valbeveiliging?

  Bij de aanschaf is de investering in collectieve valbeveiliging in de meeste gevallen een stuk hoger dan persoonlijke valbeveiliging. Als je op de lange termijn kijkt dan kan het zijn dat de totale investering incl. onderhoud voor collectieve valbeveiliging lager ligt dan persoonlijke valbeveiliging. Dit heeft te maken met de jaarlijkse inspectie op persoonlijke valbeveiliging en de slijtage / verjaring van persoonlijke valbeveiliging.

 • Aan welke normeringen moet ik als bedrijf aan voldoen?

  Je dient je als onderneming aan alle Europese normeringen te voldoen. Deze zijn geregistreerd als NEN normeringen (www.nen.nl). Om te weten waar uw bedrijf aan voldoet en waar nog niet kunt u een RI&E (Risico – inventarisatie en evaluatie) op laten maken. Deze RI&E is verplicht en uit dit onderzoek komen alle risico’s naar voren.

 • Voldoe ik als ik alleen gebruik maak van persoonlijke valbeveiliging?

  Als we kijken naar “Arbobesluit artikel 3.16. voorkomen van valgevaar” dan staat hier duidelijk in omschreven dat u altijd eerst moet zoeken naar collectieve bescherming. Als collectieve bescherming niet of slechts ten dele kan worden aangebracht of indien het aanbrengen of wegnemen daarvan grotere gevaren meebrengt dan mag er gekeken worden naar andere oplossingen waaronder ook persoonlijke valbeveiliging.

gevaco-klant-heineken
gevaco-klant-mars
gevaco-klant-Enercon
gevaco-klant-campina
gevaco-klant-vrumona
gevaco-klant-Stam_De-Koning-Bouw