Inspectie

Gevaco BV is gespecialiseerd in het beschermen van mensenlevens met behulp van individuele en collectieve beschermingsmiddelen op het gebied van valbeveiliging.

Gevaco is door zijn meer dan 30 jaar ervaring niet alleen trendsetter en koploper maar ook een betrouwbaar en financieel sterke partner.
Met Gevaco kiest U voor een betrouwbare langdurige relatie waarbij het beschermen van mensenlevens voorop staat, voor nu maar ook voor in de verre toekomst.

Ons vakgebied omvat valbeveiliging en installaties ten behoeve van gevelonderhoud.

Gevaco biedt u naast de inspectie en onderhoud van eigen producten ook onafhankelijke inspectie en onderhoud van uw valbeveiligingsproducten.
Tevens verzorgen wij inspectie en onderhoud aan gevelonderhouds installaties zoals permanente hangladders en gondelinstallaties.
Gevaco is in het bezit van het SafetySign certificaat. Een kwaliteitskeurmerk voor inspectiebedrijven van valbeveiligingsmiddelen. Een initiatief van de AVAG, de brancheorganisatie van Persoonlijke beschermingsmiddelen. Het certificaat wordt uitgegeven door de Vereniging Veilig & Gezond Werken. Gevaco is verder lid van de NEN werkgroep valbeveiliging, AVAG werkgroep valbescherming en div werkgroepen t.b.v. het veilig werken op daken.

Waarom een onafhankelijke inspectie en onderhoud?

Jaarlijks inspecteert Gevaco honderden panden in Nederland en wordt een inspectie gewaarborgd door veel ervaring en deskundig personeel. Onze medewerkers hebben naast hun jarenlange ervaring tevens de benodigde opleidingen en trainingen gevolgd o.a. “Inspectie Persoonlijke Valbeschermings Middelen”, “Veilig Dak Inspecteur”, Work at Height Rescue Training”, “Inspectie Draagbaar Klimmaterieel, ladders en trap”, “VCA-Voll”. Tevens volgen onze medewerkers regelmatig curssussen en trainingen van diverse fabrikanten. Gevaco heeft in Nederland een status aparte doordat ze onafhankelijk te werk gaan. Zo is een inspectie niet afhankelijk van een verkoop achteraf. Hierdoor krijgt u een inspectie die staat! Voor Gevaco en haar medewerkers is het duidelijk: inspecties en onderhoud is een absolute must en dient te geschieden door een vakbekwaam persoon die onafhankelijk is van elk partij.

Bij de inspectie/onderhoud wordt beoordeeld of het product, systeem of werkomgeving op dat moment en op korte termijn veilig is voor gebruik, tevens verlengd het de levensduur. Wij houden daarbij rekening dat situaties veranderen en materialen onderhevig zijn aan slijtage. Hierover zijn in Europa afspraken gemaakt in de richtlijn (89/391) veiligheid en gezondheid van werknemers. In de Nederlandse wetgeving staat dit vermeld in het Arbeidsomstandighedenbesluit artikel 3.2. De inspectiefrequentie is afhankelijk van de aard van bescherming (PBM) en de intensiteit van het gebruik. Echter minimaal één keer per jaar (zie gebruikshandleiding fabrikant). 

Gevaco voert niet alleen de jaarlijkse inspectie uit, maar verricht ook onderhoud. Denk hierbij aan: controle en aandraaien montagematerialen, nazien markeringen en vervangen, stabiliteit object, corrosiebehandelingen, algehele toestand constructies, beproevingen indien noodzakelijk, opspannen netten, kabels en lijnen.

Aanvragen van inspectie:

U kunt een losse aanvraag indienen of een inspectiecontract afsluiten voor één of meerdere jaren. Bij een contract worden de inspecties ingepland met de desbetreffende contactpersoon van de locatie.
Alle valbeveiligingsproducten dienen ieder jaar geïnspecteerd te worden.
Elke inspectie gaat gepaard met een eindrapport en eventueel een offerte met betrekking tot verbeterpunten.

Neem gerust contact op voor meer informatie.

Zo helpt Gevaco u bij het veilig houden van uw valbeveiliging!

 


Back to services