Veilig werken met valbescherming

Met onze valbescherming kunt u altijd veilig aan het werk, op welke hoogte dan ook!  Bij Gevaco bent u het hele jaar door aan het juiste adres voor beveiliging die aan de hoogste standaarden voldoet. Hierdoor is er voor iedere denkbare situatie altijd een passend aanbod te verkrijgen.

 • Binnen 5 werkdagen levering
 • 98% op voorraad in NL
 • Altijd op tijd door eigen transport
Valbescherming van Gevaco!

Bekijk onze valbescherming!

Kooiladders, gevelladders of Y-boom ladders

Kee Guard

Hekwerk

Kee Line

Kee Guard Lite

Kee Cover

Wat is valbescherming?

Valbescherming verwijst naar een reeks maatregelen en apparatuur die worden gebruikt om te voorkomen dat werknemers van hoogte vallen of om de impact van een val te verminderen. Dit is essentieel in verschillende industrieën zoals de bouw, onderhoudswerkzaamheden op daken, en andere werkomgevingen waar werkzaamheden op hoogte plaatsvinden.

Valbescherming

Wanneer is valbescherming nodig?

Valbescherming is nodig in situaties waar werknemers risico lopen om van een hoogte te vallen, zoals:

 • Werken op daken of platforms zonder voldoende randbeveiliging
 • Gebruik van ladders, steigers of andere tijdelijke constructies
 • Onderhoudswerkzaamheden aan hoge constructies zoals bruggen, windturbines of masten
 • Werken in putten, sleuven of andere verhoogde locaties zonder adequate veiligheidsmaatregelen
Plat dak valbeveiliging

Vormen van valbescherming

Valbescherming is cruciaal in verschillende werkomgevingen om de veiligheid van werknemers te waarborgen. Er zijn verschillende vormen van valbescherming die elk geschikt zijn voor specifieke situaties en werkzaamheden.

Collectieve valbescherming

Collectieve valbescherming biedt bescherming aan alle werknemers binnen een bepaald gebied en heeft de voorkeur vanwege de eenvoud in gebruik en effectiviteit.

Randbeveiliging

Randbeveiliging omvat permanente of tijdelijke barrières zoals leuningen en hekken die langs randen van platforms, daken of bouwplaatsen worden geplaatst om te voorkomen dat werknemers vallen.

Vangnetten

Vangnetten worden onder werkplekken op hoogte geplaatst om vallende werknemers op te vangen en letsel te voorkomen.

Persoonlijke valbescherming

Persoonlijke valbescherming wordt gebruikt wanneer collectieve maatregelen niet voldoende zijn. Dit systeem beschermt individuele werknemers en vereist specifieke uitrusting en training.

Harnas en lijnen

Een persoonlijk valbeschermingssysteem bestaat uit een veiligheidsharnas dat via een vanglijn of valstopapparaat aan een verankeringspunt is bevestigd. Dit systeem vangt werknemers op als ze vallen.

Valstopapparaten

Valstopapparaten zijn ontworpen om de val van een werknemer te stoppen zodra deze optreedt, waardoor de impact van de val wordt verminderd.

Valbescherming voor je werknemers?

Gevaco BV is onderdeel van de Kee Safety Group. De Kee Safety Group produceert, levert en installeert veiligheidssystemen voor werken op hoogte. Vanuit vestigingen verdeeld over de wereld.

Alexander 1
Alexander Michiels Valbeveiliging specialist

Op zoek naar de juiste valbescherming? Dit is ons advies!

Bij het kiezen van de juiste valbescherming is het belangrijk om de specifieke werkomgeving en -omstandigheden te overwegen. Een combinatie van collectieve en persoonlijke beschermingsmiddelen biedt vaak de beste bescherming. Zorg er altijd voor dat werknemers adequaat zijn getraind in het gebruik van de valbeschermingsuitrusting en dat de uitrusting regelmatig wordt geïnspecteerd en onderhouden.

Valbescherming van Gevaco – de juiste keuze!

Gevaco biedt een breed scala aan valbeschermingsoplossingen die voldoen aan de hoogste veiligheidsnormen. Of u nu op zoek bent naar collectieve beschermingsmiddelen zoals randbeveiliging en vangnetten, of persoonlijke beschermingsmiddelen zoals harnassen en valstopapparaten, bij Gevaco vindt u de juiste oplossing voor uw valbeschermingsbehoeften. Vertrouw op onze expertise en hoogwaardige producten om de veiligheid op uw werkplek te waarborgen.

Valbescherming aanschaffen?

Gevaco BV is onderdeel van de Kee Safety Group. De Kee Safety Group produceert, levert en installeert veiligheidssystemen voor werken op hoogte. Vanuit vestigingen verdeeld over de wereld.

Alexander 1
Alexander Michiels Valbeveiliging specialist

Veelgestelde vragen over valbeveiliging

 • Wat kost persoonlijke valbeveiliging?

  Bij de aanschaf is de investering in persoonlijke valbeveiliging in de meeste gevallen een stuk lager dan collectieve valbeveiliging. In enkele gevallen kan de prijs zelfs 3 tot 4 keer lager liggen dan collectieve valbeveiliging. Op de lange termijn kan het wel voorkomen dat persoonlijke valbeveiliging een grotere investering blijkt te zijn. Dit komt doordat persoonlijke valbeveiliging sneller vervangen moet worden en omdat het jaarlijks geïnspecteerd moet worden.

 • Wat kost collectieve valbeveiliging?

  Bij de aanschaf is de investering in collectieve valbeveiliging in de meeste gevallen een stuk hoger dan persoonlijke valbeveiliging. Als je op de lange termijn kijkt dan kan het zijn dat de totale investering incl. onderhoud voor collectieve valbeveiliging lager ligt dan persoonlijke valbeveiliging. Dit heeft te maken met de jaarlijkse inspectie op persoonlijke valbeveiliging en de slijtage / verjaring van persoonlijke valbeveiliging.

 • Aan welke normeringen moet ik als bedrijf aan voldoen?

  Je dient je als onderneming aan alle Europese normeringen te voldoen. Deze zijn geregistreerd als NEN normeringen (www.nen.nl). Om te weten waar uw bedrijf aan voldoet en waar nog niet kunt u een RI&E (Risico – inventarisatie en evaluatie) op laten maken. Deze RI&E is verplicht en uit dit onderzoek komen alle risico’s naar voren.

 • Voldoe ik als ik alleen gebruik maak van persoonlijke valbeveiliging?

  Als we kijken naar “Arbobesluit artikel 3.16. voorkomen van valgevaar” dan staat hier duidelijk in omschreven dat u altijd eerst moet zoeken naar collectieve bescherming. Als collectieve bescherming niet of slechts ten dele kan worden aangebracht of indien het aanbrengen of wegnemen daarvan grotere gevaren meebrengt dan mag er gekeken worden naar andere oplossingen waaronder ook persoonlijke valbeveiliging.