Valbeveiliging hekwerk

Wanneer we denken aan werken op hoogte is veiligheid de hoogste prioriteit. Of het nu gaat om een bouwplaats, industrieel terrein of een dak, het is belangrijk om te voorkomen dat mensen gemakkelijk kunnen vallen. Valbeveiliging hekwerk speelt hierbij een cruciale rol. Bij Gevaco staan wij garant om uw veiligheid op hoogte te garanderen. 

 • Levering binnen 5 werkdagen;
 • Valbeveiliging hekwerk op maat;
 • Alle producten intern en extern getest;
 • 98% op voorraad in NL;
 • Complete ontzorging van A tot Z.
Offerte aanvragen
 • Conform NEN EN 795, klasse E en ISO 14567
 • CE-gecertificeerd volgens de PBM-richtlijn
 • Thermisch verzinkt conform EN ISO 1461

Het belang van een veiligheidshekwerk

Werken op hoogte brengt veel risico’s met zich mee. Met de juiste valbeveiliging hek kunnen deze risico’s gelukkig tot een minimum worden beperkt. Valbeveiliging hekwerk biedt namelijk een fysieke barrière om zo te voorkomen dat mensen kunnen vallen. Het fungeert als een betrouwbare bescherming voor werknemers en bezoekers die zich in de buurt van randen of openingen bevinden. Zo wordt het risico op ongelukken geminimaliseerd. Het juiste valbeveiliging hek is dan ook cruciaal bij het werken op hoogte. Een veiligheidshekwerk is hierbij een van de beste opties. 

valbeveiliging hekwerk

Hoe werkt valbeveiliging hekwerk?

Veiligheidshekwerk bestaat uit stevige constructies die zijn ontworpen om betrouwbare bescherming te bieden tegen vallen op hoogte. Het kan worden geïnstalleerd langs randen van gebouwen, platforms of andere verhoogde werkgebieden. Het hekwerk is voorzien van stevige verticale spijlen en horizontale dwarsbalken, zodat er geen ruimte is waar iemand doorheen kan vallen. Dit maakt het een preventieve maatregel die ongelukken zal helpen voorkomen. 

valbeveiliging hekwerk

Kom in contact!

Benieuwd welke hekwerk valbeveiliging het meest geschikt is voor u? Neem contact op met onze specialist!

Alexander Michiels 1
Alexander Michiels. Valbeveiliging specialist

Wat zeggen anderen over Gevaco?

Helaas konden de installaties in onze fabriek niet veilig worden onderhouden vanwege alle gevaren. Er was bijvoorbeeld niet alleen gevaar voor vallen van de dakrand, maar ook door alle dakramen die op het dak zitten. Dankzij de installatie van Kee Guard & Kee Dome kunnen we nu overal veilig werken

Vrumona -

We liepen tegen het probleem aan dat er geen looproute op onze daken waren, waardoor wij hier niet veilig konden werken. Gevaco heeft toen een Kee Walk systeem geïnstalleerd, waardoor wij nu weer veilig over de daken kunnen lopen. Hierdoor kunnen wij onze zonnepanelen goed onderhouden! Omdat de levering op maat werd gemaakt voordat alles op het dak kwam, was de installatie snel en eenvoudig. Top service!

Patina -
review bg

Toepassingen van valbeveiliging hekwerk

Een veiligheidshekwerk is een veelzijdige oplossing die in verschillende omgevingen kan worden toegepast. Zo wordt het vaak toegepast op bouwplaatsen, waar het ervoor zorgt dat bouwvakkers veilig kunnen werken op hoogte, zonder het risico te lopen naar beneden te vallen. Daarnaast wordt het ook vaak toegepast in industriegebieden waar werknemers vaak op hoge constructies of hoge platforms moeten werken. Zo worden valpartijen voorkomen. 

valbeveiliging hekwerk

Soorten hekwerk valbeveiligingssystemen

Er zijn verschillende soorten valbeveiliging hek beschikbaar, elk met hun eigen kenmerken en toepassingen. Het is belangrijk om het juiste systeem te kiezen op basis van de specifieke behoeften van de werkomgeving. Hieronder lichten we de belangrijkste soorten veiligheidshekwerken toe. 

Randbeveiliging 

Randbeveiligingssystemen zijn ontworpen om te voorkomen dat mensen per ongeluk of onoplettend over een rand vallen. Ze worden langs de buitenste randen van een verhoogd werkgebied geplaatst en bieden een solide barrière tegen vallen.

Dakrandbeveiliging 

Dakrandbeveiligingssystemen lijken op randbeveiligingssytemen, maar zijn specifiek ontworpen om de veiligheid op daken te verbeteren. Ze kunnen op maat worden gemaakt voor verschillende soorten daken en bieden een veilige werkomgeving voor dakwerkers en onderhoudspersoneel.

Tijdelijke beveiliging

Tijdelijke beveiligingssystemen zijn handig op bouwplaatsen waar de behoefte aan valbeveiliging hek tijdelijk is. De meeste valbeveiliging is tijdelijk, omdat het veelal op bouwplaatsen gebruikt wordt. Tijdelijke beveiliging is gemakkelijk te installeren en te verwijderen, waardoor flexibiliteit wordt geboden.

Bij Gevaco hebben we hier tevens varianten in, zoals vrij opgelegd, geen penetratie door de dakbedekking en de optie om het aan een stevige dakrand te monteren aan de hand van wandbeugels. Het is essentieel om de specifieke eisen van de werkomgeving te overwegen bij het kiezen van het juiste type hekwerk valbeveiligingssysteem.

valbeveiliging hekwerk

Wet- en Regelgeving omtrent hekwerken

Bij het implementeren van valbeveiliging hekwerk is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de relevante wet- en regelgeving. Er worden namelijk vrij wel wat eisen gesteld aan veiligheidsmaatregelen die moeten worden genomen om ongevallen te voorkomen. Zo is valbeveiliging al verplicht vanaf 2,5 meter hoogte. 

Het is wettelijk vastgesteld dat werkgevers de verantwoordelijkheid hebben om een veilige werkomgeving te bieden en ervoor te zorgen dat werknemers toegang hebben tot de juiste valbeveiligingssystemen. Werknemers moeten zich bewust zijn van de risico’s en de voorschriften naleven om ongevallen te voorkomen.

Het niet naleven van de wet- en regelgeving kan ernstige gevolgen hebben, zoals boetes en sancties. Daarom is het van essentieel belang om op de hoogte te blijven van de meest recente voorschriften en ervoor te zorgen dat een veiligheidshekwerk voldoet aan de geldende normen. Wel zo veilig voor uzelf en uw werknemers. 

hekwerk

Kom in contact met onze experts

Vragen over hoe u uw veiligheid  kan verhogen? Neem vandaag nog contact op met de specialisten van Gevaco. Met meer dan 25 jaar ervaring in het vakgebied bieden wij deskundige ondersteuning en advies om uw werkplek veiliger te maken. Ontdek de mogelijkheden, zorg voor maximale veiligheid en kom in contact!

 

Line valbeveiliging schuin dak

Offerte aanvragen

Gevaco BV is onderdeel van de Kee Safety Group. De Kee Safety Group produceert, levert en installeert veiligheidssystemen voor werken op hoogte. Vanuit vestigingen verdeeld over de wereld.

Alexander 1
Alexander Michiels Valbeveiliging specialist

Veelgestelde vragen over valbeveiliging

 • Wat kost persoonlijke valbeveiliging?

  Bij de aanschaf is de investering in persoonlijke valbeveiliging in de meeste gevallen een stuk lager dan collectieve valbeveiliging. In enkele gevallen kan de prijs zelfs 3 tot 4 keer lager liggen dan collectieve valbeveiliging. Op de lange termijn kan het wel voorkomen dat persoonlijke valbeveiliging een grotere investering blijkt te zijn. Dit komt doordat persoonlijke valbeveiliging sneller vervangen moet worden en omdat het jaarlijks geïnspecteerd moet worden.

 • Wat kost collectieve valbeveiliging?

  Bij de aanschaf is de investering in collectieve valbeveiliging in de meeste gevallen een stuk hoger dan persoonlijke valbeveiliging. Als je op de lange termijn kijkt dan kan het zijn dat de totale investering incl. onderhoud voor collectieve valbeveiliging lager ligt dan persoonlijke valbeveiliging. Dit heeft te maken met de jaarlijkse inspectie op persoonlijke valbeveiliging en de slijtage / verjaring van persoonlijke valbeveiliging.

 • Aan welke normeringen moet ik als bedrijf aan voldoen?

  Je dient je als onderneming aan alle Europese normeringen te voldoen. Deze zijn geregistreerd als NEN normeringen (www.nen.nl). Om te weten waar uw bedrijf aan voldoet en waar nog niet kunt u een RI&E (Risico – inventarisatie en evaluatie) op laten maken. Deze RI&E is verplicht en uit dit onderzoek komen alle risico’s naar voren.

 • Voldoe ik als ik alleen gebruik maak van persoonlijke valbeveiliging?

  Als we kijken naar “Arbobesluit artikel 3.16. voorkomen van valgevaar” dan staat hier duidelijk in omschreven dat u altijd eerst moet zoeken naar collectieve bescherming. Als collectieve bescherming niet of slechts ten dele kan worden aangebracht of indien het aanbrengen of wegnemen daarvan grotere gevaren meebrengt dan mag er gekeken worden naar andere oplossingen waaronder ook persoonlijke valbeveiliging.

gevaco klant heineken
gevaco klant mars
gevaco klant Enercon
gevaco klant campina
gevaco klant vrumona
gevaco klant Stam De Koning Bouw