Valbeveiliging schuin dak

Werken op schuine daken brengt de nodige risico’s met zich mee. U moet goed zorgen dat de veiligheid gewaarborgd wordt. De valbeveiliging voor schuine daken van Gevaco kan u daarbij helpen. Bij Gevaco begrijpen wij de uitdagingen en bieden we gespecialiseerde valbeveiligingssystemen op maat voor elk type schuin dak. De valbeveiliging schuin dak van Gevaco voldoet aan alle wettelijke eisen en is van topkwaliteit. 

 • Levering binnen 5 werkdagen;
 • Valbeveiliging schuin dak op maat;
 • Alle producten intern en extern getest;
 • 98% op voorraad in NL;
 • Complete ontzorging van A tot Z.
Offerte aanvragen
 • Conform NEN EN 795, klasse E en ISO 14567
 • CE-gecertificeerd volgens de PBM-richtlijn
 • Thermisch verzinkt conform EN ISO 1461

Wat is valbeveiliging schuin dak precies?

Valbeveiliging voor een schuin dak voorkomt dat personen van het dak afvallen en dient als bescherming. Door de valbeveiliging van Gevaco kunt u veilig op schuin dak werken zonder dat u, mocht een val voorkomen, veilig wordt opgevangen zonder letsel. Wanneer er gewerkt wordt op hoogte, is de installatie van valbeveiliging schuin dak wettelijk verplicht. De noodzaak van valbeveiliging wordt dus gedreven door preventie van ongevallen en naleving van de wetgeving.

beveiliging schuin dak val

Soorten valbeveiliging voor hellende daken

Werken op schuin dak kan als lastiger worden ervaren dan op normale, platte daken. Valbeveiliging hellend dak is dan ook verplicht om erge ongevallen te voorkomen en zijn er in alle soorten en maten. Elke soort valbeveiliging heeft zo zijn voordelen en nadelen. Hieronder zijn alle soorten valbeveiliging voor hellende daken te lezen met specifieke voordelen. 

Rail- en kabelsystemen

Een rail- en kabelsysteem is een soort van valbeveiliging waarmee werknemers vrij over het schuine dak kunnen bewegen zonder de veiligheid in gevaar te brengen. Deze systemen bieden een combinatie van flexibiliteit en veiligheid zodat u veilig op een schuin dak kan werken. Op uw gewenste locatie wordt de rail of kabel gemonteerd, waar u aan vast kan worden gemaakt zodat u, mocht er iets gebeuren, stevig vastzit en wordt beschermd door het valbeveiligingssysteem. Werken op schuin dak wordt mogelijk gemaakt door deze valbeveiliging. 

Ankerpunten voor werken op schuin dak

Ankerpunten bieden een vast punt waarop persoonlijke valbeveiliging uitrustingen kunnen worden bevestigd en zijn een goede vorm van valbeveiliging voor werknemers die werken op een schuin dak. Door eenmalig te investeren in een ankersysteem van Gevaco kunt u op meerdere daken veilig werken door onze verplaatsbare ankerpunten. Voordelen van onze ankerpunten zijn mobiel en volledig vrijstaand, geen penetratie van dakhuis, mogelijkheid tot koppeling van verschillende ankerpunten waardoor tot wel 100 meter door kan lopen. Ankerpunten zijn er in diverse soorten, van permanente ankerpunten tot verplaatsbare ankerpunten. Samen met u kijken we wat de beste oplossing is voor uw project. 

Platformen met hekwerken

Ideaal voor het veilig op schuin dak werken zijn de platformen met hekwerken van Gevaco. Deze vorm van valbeveiliging hellend dak is geschikt voor werkzaamheden die meer bewegingsvrijheid nodig hebben en/of waarbij tijdelijke of permanente beveiliging nodig is. De werkplatforms met hekwerken zijn er in allerlei soorten en maten. Denk hierbij aan steigers, hoogwerkers, hangbruggen, gondels, ladders en overige valbeveiligingssystemen. Welke valbeveiliging schuin dak het beste past bij uw project, is afhankelijk van de specifieke eisen en omstandigheden van de werklocatie. Gevaco’s experts analyseren uw situatie grondig om een veilige en effectieve oplossing te kunnen bieden die perfect aansluit bij uw behoeften. 

valbeveiliging dak schuin

Kom in contact!

Benieuwd welke valbeveiliging schuin dak het meest geschikt is voor u? Neem contact op met onze specialist!

Alexander Michiels 1
Alexander Michiels. Valbeveiliging specialist

Wat zeggen anderen over Gevaco?

Helaas konden de installaties in onze fabriek niet veilig worden onderhouden vanwege alle gevaren. Er was bijvoorbeeld niet alleen gevaar voor vallen van de dakrand, maar ook door alle dakramen die op het dak zitten. Dankzij de installatie van Kee Guard & Kee Dome kunnen we nu overal veilig werken

Vrumona -

We liepen tegen het probleem aan dat er geen looproute op onze daken waren, waardoor wij hier niet veilig konden werken. Gevaco heeft toen een Kee Walk systeem geïnstalleerd, waardoor wij nu weer veilig over de daken kunnen lopen. Hierdoor kunnen wij onze zonnepanelen goed onderhouden! Omdat de levering op maat werd gemaakt voordat alles op het dak kwam, was de installatie snel en eenvoudig. Top service!

Patina -
review bg

Uw oplossing op maat: valbeveiliging schuin dak van Gevaco

Gevaco is uw betrouwbare partner als het gaat om valbeveiliging voor schuine daken. Veiligheid staat bij ons bovenaan. Met jarenlange expertise bieden wij op maat gemaakte oplossingen die specifiek zijn gericht op het garanderen van de veiligheid van de werknemers. Of de werknemers nou werkzaam zijn in de bouw, onderhoud of inspectie, veilig werken moet voor iedereen normaal zijn. Gevaco levert een volledige service die begint met het analyseren en ontwerpen en doorgaat tot de implementatie en het onderhoud van de valbeveiliging schuin dak. Onze expert werken samen met u om een oplossing op maat te ontwikkelen die perfect aansluit bij uw behoeften en wensen. 

platform schuin dak

Kom in contact met onze experts

Vragen over hoe u uw veiligheid op schuine daken kan verhogen? Neem vandaag nog contact op met de specialisten van Gevaco. Met meer dan 25 jaar ervaring in het vakgebied bieden wij deskundige ondersteuning en advies om uw werkplek veiliger te maken. Ontdek de mogelijkheden, zorg voor maximale veiligheid en kom in contact!

 

Line valbeveiliging schuin dak

Offerte aanvragen

Gevaco BV is onderdeel van de Kee Safety Group. De Kee Safety Group produceert, levert en installeert veiligheidssystemen voor werken op hoogte. Vanuit vestigingen verdeeld over de wereld.

Alexander 1
Alexander Michiels Valbeveiliging specialist

Veelgestelde vragen over valbeveiliging

 • Wat kost persoonlijke valbeveiliging?

  Bij de aanschaf is de investering in persoonlijke valbeveiliging in de meeste gevallen een stuk lager dan collectieve valbeveiliging. In enkele gevallen kan de prijs zelfs 3 tot 4 keer lager liggen dan collectieve valbeveiliging. Op de lange termijn kan het wel voorkomen dat persoonlijke valbeveiliging een grotere investering blijkt te zijn. Dit komt doordat persoonlijke valbeveiliging sneller vervangen moet worden en omdat het jaarlijks geïnspecteerd moet worden.

 • Wat kost collectieve valbeveiliging?

  Bij de aanschaf is de investering in collectieve valbeveiliging in de meeste gevallen een stuk hoger dan persoonlijke valbeveiliging. Als je op de lange termijn kijkt dan kan het zijn dat de totale investering incl. onderhoud voor collectieve valbeveiliging lager ligt dan persoonlijke valbeveiliging. Dit heeft te maken met de jaarlijkse inspectie op persoonlijke valbeveiliging en de slijtage / verjaring van persoonlijke valbeveiliging.

 • Aan welke normeringen moet ik als bedrijf aan voldoen?

  Je dient je als onderneming aan alle Europese normeringen te voldoen. Deze zijn geregistreerd als NEN normeringen (www.nen.nl). Om te weten waar uw bedrijf aan voldoet en waar nog niet kunt u een RI&E (Risico – inventarisatie en evaluatie) op laten maken. Deze RI&E is verplicht en uit dit onderzoek komen alle risico’s naar voren.

 • Voldoe ik als ik alleen gebruik maak van persoonlijke valbeveiliging?

  Als we kijken naar “Arbobesluit artikel 3.16. voorkomen van valgevaar” dan staat hier duidelijk in omschreven dat u altijd eerst moet zoeken naar collectieve bescherming. Als collectieve bescherming niet of slechts ten dele kan worden aangebracht of indien het aanbrengen of wegnemen daarvan grotere gevaren meebrengt dan mag er gekeken worden naar andere oplossingen waaronder ook persoonlijke valbeveiliging.

gevaco klant heineken
gevaco klant mars
gevaco klant Enercon
gevaco klant campina
gevaco klant vrumona
gevaco klant Stam De Koning Bouw