Werkplatforms

Wij bieden een veilig platform waardoor u altijd kunt werken op daken waar installaties gemonteerd staan.

 • Standaard ter plaatse te monteren modules en pakketten
 • Unieke maatwerkoplossingen en installatieservice
 • Aanpasbaar systeem voor alle verdiepingen en daken

Om ervoor te zorgen dat u veilig op hoogte kunt werken én u veilig kunt verplaatsen, zijn er werkplatforms. Gevaco is gespecialiseerd hierin en levert niet alleen werkplatforms, maar onder andere ook verplaatsbare bordessen, overstapbordessen en kooiladders.

Gratis advies op maat
werkplatforms

Wat zijn werkplatforms?

Werkplatforms zijn structuren of apparaten die worden gebruikt om veilig en efficiënt werkzaamheden uit te voeren op plaatsen die hoger gelegen zijn dan de standaard werkhoogte. Deze platforms zijn essentieel voor het waarborgen van de veiligheid van werknemers die op hoogte werken. Werkplatforms worden vaak ingezet voor installatie, onderhoud en demontage op hoogte. Een werkplatform zorgt ervoor dat er volledig kan worden gefocust op de taak die moet worden uitgevoerd. Een werkplatform biedt gemak bij dit soort werkzaamheden zonder dat de veiligheid van de werkzaamheden te verminderen.

werkplatforms

Wat voor soort werkplatforms zijn er?

Er zijn verschillende soort werkplatforms. Hieronder lichten we de meest voorkomende toe:

Steigers: Tijdelijke structuren die worden opgebouwd om werknemers en materialen te ondersteunen. Ze zijn vaak modulair en aanpasbaar voor verschillende hoogtes en werkomstandigheden.

Hoogwerkers: Dit zijn mobiele platforms die gebruikt worden om werknemers naar een hoger gelegen werkgebied te tillen. Voorbeelden zijn schaarhoogwerkers, telescoophoogwerkers en knikarmhoogwerkers.

Hangbruggen en gondels: Systemen die voornamelijk worden gebruikt voor werkzaamheden aan de buitenkant van hoge gebouwen, zoals glazenwassen of bouwinspecties.

Ladders en trapladders: Eenvoudige, draagbare oplossingen voor kortdurend werk op beperkte hoogte.

Valbeveiligingssystemen: Hoewel deze niet strikt gezien werkplatforms zijn, zijn ze cruciaal voor de veiligheid bij werken op hoogte. Ze omvatten veiligheidsharnassen, leeflijnen en ankerpunten.

werkplatform

Waarvoor dienen werkplatforms?

Werkplatforms dienen voor het creëren van een veilige werkplek voor alle werkzaamheden die op hoogte plaatsvinden. Zoals hierboven is te lezen zijn er veel verschillende soorten werkplatforms te vinden. De verschillende werkplatforms dienen ervoor om voor elke situatie de juiste veiligheid te bieden. Vaak zijn de werkzaamheden die moeten worden uitgevoerd op plekken die zonder werkplatform niet bereikbaar zijn.

werkplatform 1

Wat zijn de regels rondom werkplatforms?

Werkplatforms mogen alleen ingezet worden als op moeilijk bereikbare werkplaatsen geen andere mogelijkheden zijn om de werkzaamheden uit te voeren. In een schriftelijk werkplan moet worden aangetoond wat de noodzaak is om te werken op een werkplatform. Daarna moet het werkplan en de locatie worden goedgekeurd voordat er gestart mag worden. Minimaal 2 dagen voor de werkzaamheden moeten de werkzaamheden + het werkplan worden ingediend bij de inspectie SZW. Op de dag zelf moet rekening worden gehouden met de wind. De maximale windbelasting is 7 m/s.

 • EN 516 KLASSE 1-C
 • EN 14122-3:2016

Productoverzicht Werkplatforms

Kee Step

Kee Walk

Portaramp

PitProtect - Putafdekking

StairSpan - Trapgat afscherming

Easi-Dec platform

Benieuwd welk werkplatform het meest geschikt is voor jou? Neem contact op met onze specialist!

Gevaco BV is onderdeel van de Kee Safety Group. De Kee Safety Group produceert, levert en installeert veiligheidssystemen voor werken op hoogte. Vanuit vestigingen verdeeld over de wereld.

Alexander 1
Alexander Michiels Valbeveiliging specialist
gevaco dakbeveiliging 0000 Waarom kiezen voor Gevaco 4
gevaco dakbeveiliging 0001 Waarom kiezen voor Gevaco 3
gevaco dakbeveiliging 0002 Waarom kiezen voor Gevaco 2
gevaco dakbeveiliging 0003 Waarom kiezen voor Gevaco 1

Waarom kiezen voor Gevaco?

Gevaco BV is onderdeel van de Kee Safety Group. De Kee Safety Group produceert, levert en installeert veiligheidssystemen voor werken op hoogte. Vanuit vestigingen verdeeld over de wereld.

 • Levering binnen 5 werkdagen
 • Valbeveiligingsplan op maat
 • Alle producten intern en extern getest
 • Minimaal 95% van de producten in NL op voorraad
 • Van offerte tot service na installatie: complete ontzorging

Wat zeggen anderen over Gevaco?

Helaas konden de installaties in onze fabriek niet veilig worden onderhouden vanwege alle gevaren. Er was bijvoorbeeld niet alleen gevaar voor vallen van de dakrand, maar ook door alle dakramen die op het dak zitten. Dankzij de installatie van Kee Guard & Kee Dome kunnen we nu overal veilig werken

Vrumona -

We liepen tegen het probleem aan dat er geen looproute op onze daken waren, waardoor wij hier niet veilig konden werken. Gevaco heeft toen een Kee Walk systeem geïnstalleerd, waardoor wij nu weer veilig over de daken kunnen lopen. Hierdoor kunnen wij onze zonnepanelen goed onderhouden! Omdat de levering op maat werd gemaakt voordat alles op het dak kwam, was de installatie snel en eenvoudig. Top service!

Patina -
review bg

Hoe gaan we te werk?

 • Stap 1: Opname met offerte op maat

  Op basis van de bouwtekeningen of een bezoek aan de locatie brengen we alle mogelijke gevaren in kaart. Vervolgens ontvangt u een offerte op maat met per gevonden uitdaging de beste oplossing.

 • Stap 2: Opdracht en inmeting

  Na akkoord op de offerte bepalen we de wijze van installatie. Afhankelijk van of u de producten door ons laat plaatsen ontvangt u een certificaat voor zowel het product als de installatie. We komen vervolgens langs op locatie om alles in te meten en alle producten op maat aan te kunnen leveren.

 • Stap 3: Verpakking

  We bekijken hoe alles verpakt kan worden, waarbij we rekening houden met het gewicht, de belasting en de inrichting van het dak.

 • Stap 4: Levering & installatie

  Onze monteurs leveren en installeren alle producten volgens de normen op uw dak. Hierbij wordt alles gecontroleerd en wordt alles voor u geregeld.

 • Stap 5: Service na installatie

  Als er na de installatie onverhoopt toch problemen zijn lossen we het direct voor u op.

gevaco dakbeveiliging 0007 Main image diensten page

Veelgestelde vragen over valbeveiliging

 • Wat kost persoonlijke valbeveiliging?

  Bij de aanschaf is de investering in persoonlijke valbeveiliging in de meeste gevallen een stuk lager dan collectieve valbeveiliging. In enkele gevallen kan de prijs zelfs 3 tot 4 keer lager liggen dan collectieve valbeveiliging. Op de lange termijn kan het wel voorkomen dat persoonlijke valbeveiliging een grotere investering blijkt te zijn. Dit komt doordat persoonlijke valbeveiliging sneller vervangen moet worden en omdat het jaarlijks geïnspecteerd moet worden.

 • Wat kost collectieve valbeveiliging?

  Bij de aanschaf is de investering in collectieve valbeveiliging in de meeste gevallen een stuk hoger dan persoonlijke valbeveiliging. Als je op de lange termijn kijkt dan kan het zijn dat de totale investering incl. onderhoud voor collectieve valbeveiliging lager ligt dan persoonlijke valbeveiliging. Dit heeft te maken met de jaarlijkse inspectie op persoonlijke valbeveiliging en de slijtage / verjaring van persoonlijke valbeveiliging.

 • Aan welke normeringen moet ik als bedrijf aan voldoen?

  Je dient je als onderneming aan alle Europese normeringen te voldoen. Deze zijn geregistreerd als NEN normeringen (www.nen.nl). Om te weten waar uw bedrijf aan voldoet en waar nog niet kunt u een RI&E (Risico – inventarisatie en evaluatie) op laten maken. Deze RI&E is verplicht en uit dit onderzoek komen alle risico’s naar voren.

 • Voldoe ik als ik alleen gebruik maak van persoonlijke valbeveiliging?

  Als we kijken naar “Arbobesluit artikel 3.16. voorkomen van valgevaar” dan staat hier duidelijk in omschreven dat u altijd eerst moet zoeken naar collectieve bescherming. Als collectieve bescherming niet of slechts ten dele kan worden aangebracht of indien het aanbrengen of wegnemen daarvan grotere gevaren meebrengt dan mag er gekeken worden naar andere oplossingen waaronder ook persoonlijke valbeveiliging.

gevaco klant heineken
gevaco klant mars
gevaco klant Enercon
gevaco klant campina
gevaco klant vrumona
gevaco klant Stam De Koning Bouw

Benieuwd welk werkplatform het meest geschikt is voor jou? Neem contact op met onze specialist!

Gevaco BV is onderdeel van de Kee Safety Group. De Kee Safety Group produceert, levert en installeert veiligheidssystemen voor werken op hoogte. Vanuit vestigingen verdeeld over de wereld.

Alexander 1
Alexander Michiels Valbeveiliging specialist