Keuring valbeveiliging en PBM

Leveren in 50 landen
Meer dan 25 jaar ervaring
25 jaar ongeluksvrij
1000+ personeel
Alles intern & extern gekeurd

Het is essentieel dat elke organisatie zijn valbeveiliging regelmatig keurt. Vooral als risicovol aan de dakrand wordt gewerkt. Maar wat is een valbeveiligingskeuring precies en hoe kan je je valbeveiliging keuren? In deze blog gaan we dieper in op deze vragen. We leggen uit wat een keuring valbeveiliging inhoudt, hoe je je valbeveiliging kan laten keuren, waarom je je valbeveiliging moet laten keuren en wat er allemaal gekeurd moet worden. Ook behandelen we de vraag of je je valbeveiliging zelf kunt keuren of een organisatie moet inschakelen.

Wat houdt een keuring valbeveiliging in?

Een keuring valbeveiliging is een inspectie die wordt uitgevoerd om te bepalen of het valbeveiligingssysteem in goede staat is en of het nog geschikt is voor gebruik. Het proces van de keuring bestaat uit het visueel inspecteren van alle componenten van het valbeveiligingssysteem, het inspecteren van de staat van het materiaal, het inspecteren van de staat van de bevestigingsmiddelen en het testen van het systeem om ervoor te zorgen dat het nog steeds werkt zoals het hoort.

Hoe kan je je valbeveiliging keuren?

Er zijn verschillende methoden voor het keuren van valbeveiliging. De manier waarop je de keuring uitvoert, hangt af van het type valbeveiligingssysteem dat je gebruikt. Is het een systeem voor dakbeveiliging, dakrandbeveiliging en/of om te werken op hoogwerkers? Er zijn speciale apparaten en tools die je nodig hebt om een keuring uit te voeren. Daarnaast is het belangrijk dat je voldoende kennis en ervaring hebt om de keuring goed uit te voeren.

Waarom moet je je valbeveiliging laten keuren?

Het keuren van je valbeveiliging is onmisbaar voor de veiligheid van je medewerkers. Als je valbeveiliging niet goed geïnspecteerd of onderhouden wordt, kan er schade aan het systeem ontstaan, wat kan leiden tot gevaarlijke situaties. Daarom is het belangrijk dat je je valbeveiliging regelmatig laat keuren.

Wat moet allemaal gekeurd worden?

Er moeten verschillende onderdelen van je valbeveiligingssysteem gekeurd worden. Wat er precies gekeurd moet worden, hangt af van het type valbeveiligingssysteem dat je gebruikt. Vaak moeten onderdelen zoals de kabels, touwen, bevestigingsmiddelen, veiligheidsklemmen en karabijnen gekeurd worden. De frequentie van de keuring van elk onderdeel hangt af van het type en het gebruik ervan.

Zelf keuren of een organisatie inschakelen?

Het keuren van valbeveiliging is een technisch proces dat veel kennis en ervaring vereist. Als je zelf een keuring uitvoert, moet je voldoende kennis en ervaring hebben om de keuring goed uit te voeren. Ook moet je de juiste apparatuur hebben om de keuring uit te voeren. Als je een organisatie inschakelt, heb je meer zekerheid dat de keuring goed wordt uitgevoerd.

Je valbeveiliging laten keuren? Gevaco helpt graag!

Als je op zoek bent naar een organisatie die je kan helpen bij het keuren van je collectieve valbeveiliging en persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM), kun je terecht bij Gevaco. Gevaco biedt een uitgebreid scala aan keuringen voor valbeveiliging en PBM. Ze geven je ook advies over de keuring van je valbeveiliging en PBM. Als je meer informatie wilt over de diensten van Gevaco, neem dan contact op met hen via hun website of telefoonnummer.