Valbeveiliging hoogwerker

Leveren in 50 landen
Meer dan 25 jaar ervaring
25 jaar ongeluksvrij
1000+ personeel
Alles intern & extern gekeurd

Valbeveiliging hoogwerker is van essentieel belang voor de veiligheid van de werknemer. In deze blog post gaan we dieper in op de verschillende soorten valbeveiliging, hoe het eruitziet, waarom het belangrijk is, of het verplicht is en wat je moet weten over het gebruik van valbeveiliging in een hoogwerker.

Wat is valbeveiliging voor een hoogwerker?

Valbeveiliging voor een hoogwerker is een systeem dat de werknemer beschermt tegen een val tijdens het gebruik van een hoogwerker. Er zijn verschillende soorten valbeveiliging, zoals een veiligheidsharnas hoogwerker (persoonlijke valbeveiliging), valarrest systemen, valarrest gordels en valarrest koppelingen. Het doel van valbeveiliging is dat alle werknemers beschermd worden. Met collectieve valbeveiliging is dit mogelijk.

Hoe ziet het eruit?

Valbeveiliging voor een hoogwerker kan er op verschillende manieren uitzien, zoals een veiligheidsharnas hoogwerker dat om het lichaam van de werknemer wordt bevestigd en verbonden is met een ankerpunt op de hoogwerker. Andere voorbeelden zijn randbeveiliging, valgordels, valstopapparaten en veiligheidsnetten. Het type valbeveiliging dat nodig is, hangt af van de specifieke situatie en de wet- en regelgeving.

valbeveiliging-hoogwerker - gevaco

Waarom kiezen voor valbeveiliging hoogwerker?

Valbeveiliging hoogwerker is van cruciaal belang voor de veiligheid van de werknemer. Door het gebruik van valbeveiliging kunnen risico’s op ongevallen op de werkplek worden verminderd. Valbeveiliging voorkomt ook dat werknemers uit de hoogwerker vallen en zo ernstige verwondingen oplopen.

Is het verplicht?

Het is verplicht om valbeveiliging te gebruiken bij het gebruik van hoogwerkers. De wet- en regelgeving omtrent dakbeveiliging kan van land tot land verschillen, maar over het algemeen worden werknemers verplicht om valbeveiliging te gebruiken bij het gebruik van hoogwerkers. Er zijn instanties die toezicht houden op het naleven van deze wet- en regelgeving. Vaak zijn valgordels en een harnas verplicht bij een hoogwerker

Waar moet je op letten bij het gebruik van valbeveiliging?

Als je valbeveiliging gebruikt, moet je er zeker van zijn dat je het op de juiste manier gebruikt. Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten, zoals het inspecteren van alle componenten van het systeem (de hoogwerker harnas en de valgordel hoogwerker) , het checken van de veiligheidskabels, het gebruik van de juiste koppelingen en de juiste lengte van de kabels. Om ervoor te zorgen dat de valbeveiliging in goede staat blijft, moet het ook regelmatig worden geïnspecteerd en onderhouden.

Valbeveiliging nodig? Gevaco helpt je graag!

Als je op zoek bent naar valbeveiliging voor je hoogwerker of valbeveiliging op daken, dan kun je contact opnemen met Gevaco. Zij zijn gespecialiseerd in valbeveiliging en kunnen je adviseren over welke valbeveiliging het beste bij je past. Ze kunnen je ook helpen met de installatie en inspectie van de valbeveiliging. Als je vragen hebt over valbeveiliging, kun je contact opnemen met Gevaco.