Zo vindt u de leverancier van valbeveiliging die het beste bij u past

Leveren in 50 landen
Meer dan 25 jaar ervaring
25 jaar ongeluksvrij
1000+ personeel
Alles intern & extern gekeurd

Het kiezen van een betrouwbare leverancier voor valbeveiliging is meer dan alleen een zakelijke beslissing; het is een ethische verplichting. In een tijd waarin nieuwe wetgevingen en technologieën de industrie voortdurend veranderen, is het cruciaal om op de hoogte te zijn en verantwoorde keuzes te maken. Dit artikel biedt u uitgebreide tips om de leverancier te vinden die het beste bij uw behoeften past.

Waarom is valbeveiliging essentieel?

Laten we om te beginnen eens kijken naar waarom valbeveiliging zo belangrijk is. Volgens recente statistieken zijn valongelukken een van de voornaamste oorzaken van ernstig letsel op de werkvloer. Daarnaast benadrukken wet- en regelgeving het belang van adequate valbeveiliging, van dakrandbeveiliging tot valbeveiliging voor een plat dak.  De financiële en morele kosten van nalatigheid kunnen hoog oplopen. Valbeveiliging is dan ook absoluut essentieel. 

Wat zoekt u in een valbeveiliging leverancier?

Nu duidelijk is waarom valbeveiliging zo belangrijk is, is het tijd om de juiste leverancier te zoeken om dit te kunnen realiseren. Voordat u een valbeveiliging leverancier kiest, is het handig om voor uzelf op een rij te hebben wat u zoekt in een valbeveiliging leverancier. Ga vooral op zoek naar leveranciers met aantoonbare deskundigheid en ervaring in de industrie. Certificeringen en kwaliteitsgaranties zijn indicatoren van betrouwbaarheid. Een goede klantenservice en de mogelijkheid tot maatwerk kunnen ook het verschil voor u maken, evenals de snelheid van levering en mogelijkheid tot schaalbaarheid. 

Hoe vindt u betrouwbare leveranciers?

Online onderzoek en klantbeoordelingen zijn waardevolle hulpmiddelen bij het maken van uw keuze voor valbeveiliging van uw dak. Tijdens een eerste gesprek of consultatie is het essentieel om vragen te stellen over de dienstverlening. Aanbevelingen via netwerken en vakorganisaties zijn eveneens nuttig. 

Prijs versus kwaliteit

Bedenk voordat u kiest voor een leverancier, wat uw budget is. Goedkopere oplossingen lijken aantrekkelijk, maar kunnen op de lange termijn meer kosten veroorzaken door onderhoud of zelfs veiligheidsrisico’s. Kwalitatieve materialen en duurzame systemen zijn een investering in veiligheid en efficiëntie.

Contract en voorwaarden

Voordat u een contract tekent, is het van groot belang dat u de voorwaarden weet. Lees het contract of de dienstenovereenkomst zorgvuldig door en let op eventuele valkuilen of addertjes onder het gras. Het is ook van belang om goed de garantievoorwaarden en onderhoudsplannen te begrijpen.

Installatie van valbeveiliging

Kies voor installatie door een professioneel bedrijf. Een professionele installatie door gekwalificeerd personeel is essentieel voor het waarborgen van de functionaliteit en betrouwbaarheid van uw valbeveiligingssysteem. Na de installatie moeten er veiligheidschecks en certificering plaatsvinden om te garanderen dat het systeem naar behoren functioneert. Het is belangrijk om te weten dat een incorrect geïnstalleerd systeem niet alleen de veiligheid in gevaar brengt, maar ook kan leiden tot juridische gevolgen en boetes. Daarnaast is een goed geïnstalleerd systeem makkelijker te onderhouden, wat op de lange termijn kosten bespaart en de duurzaamheid van het systeem verhoogt.

Valbeveiliging training

Wanneer u heeft gekozen voor leverancier is training noodzakelijk voor effectief gebruik van het valbeveiligingssysteem. Verschillende soorten trainingen of cursussen zijn beschikbaar, en regelmatige updates en herhaling zijn belangrijk voor blijvende veiligheid. Er zijn zowel trainingen voor permanente valbeveiliging als voor tijdelijke valbeveiliging. 

De valbeveiliging van Gevaco

Als u bovenstaande tips gebruikt, zal u zeker de juiste leverancier in valbeveiliging kiezen. Gevaco staat bekend om zijn hoogwaardige oplossingen op het gebied van valbeveiliging. Enkele voordelen zijn de gebruiksvriendelijkheid, duurzaamheid en klantgerichte service. Gevaco onderscheidt zich door een combinatie van innovatie en betrouwbaarheid. Heeft u nog vragen? Of wilt u meer tips voor het kiezen van de juiste valbeveiliging leverancier? Neem dan gerust contact met ons op.

Wat zeggen anderen over Gevaco?

Helaas konden de installaties in onze fabriek niet veilig worden onderhouden vanwege alle gevaren. Er was bijvoorbeeld niet alleen gevaar voor vallen van de dakrand, maar ook door alle dakramen die op het dak zitten. Dankzij de installatie van Kee Guard & Kee Dome kunnen we nu overal veilig werken

Vrumona -

We liepen tegen het probleem aan dat er geen looproute op onze daken waren, waardoor wij hier niet veilig konden werken. Gevaco heeft toen een Kee Walk systeem geïnstalleerd, waardoor wij nu weer veilig over de daken kunnen lopen. Hierdoor kunnen wij onze zonnepanelen goed onderhouden! Omdat de levering op maat werd gemaakt voordat alles op het dak kwam, was de installatie snel en eenvoudig. Top service!

Patina -
review bg